Embryo van Glock’s Toto jr. en Reine B ter veiling

Na de recente verkoop van het embryo van Glock’s Zonik uit Reine B voor 26.000 euro biedt Embryoauctions.com opnieuw de kans om een embryo uit de bekende Grand Prix-dressuurmerrie Reine B van Peter Bleeker vast te leggen. Dit keer is Glock’s Toto jr. de vader, die bijzonder veel gelijkenissen vertoont met zijn beroemde vader Totilas. Online bieden is mogelijk tot zaterdag 23 april om 20.00 uur.

Toto jr’s grootvader is de Grand Prix-dressuurhengst Desperados, die in 2015 twee individuele zilveren medailles won op het EK in Aken. De pas vijfjarige Toto jr. was dé smaakmaker in de KWPN/KNHS hengstencompetitie afgelopen winter en scoorde vele malen een 9,5 en 9 voor zijn basisgangen.

Moeder van het embryo is de Grand Prix-merrie Reine B (Rubinstein). Reine B is Oldenburgs gebrand en is een Staatspremie- en Elite Stüte. Ze bereikte vele successen tot op het hoogste niveau met de Nederlandse amazone Lotje Schoots. Wie deze merrielijn kent, weet dat hier talrijke (inter)nationaal succesvolle dressuurpaarden uit komen. Kortom, het veulen dat geboren zal worden, heeft een ongekend hoge verwachtingswaarde voor de toekomst.

Via embryotransplantatie leverde Reine B in 2006 de AES goedgekeurde hengst Brennus B (Diamond Hit), die door Lotje Schoots naar de Lichte Tour werd gereden. Reine B haar dochter Fille de Reine B (Jazz) slaagde in 2014 met 80,5 punten voor haar IBOP.

Reine B is een volle zus van het ZZ-Zwaar dressuurpaard Julia B en een halfzus van de Lichte Tour-dressuurpaarden Urchin B en Inca en een Z1-paard. Ze komen uit de Z2-dressuurmerrie Dola (Vincent), die tevens grootmoeder is van de ZZ-zwaar geklasseerde Windsor B, het ZZ-Licht dressuurpaard Zenobia B en vier Z1/Z2-paarden.

www.embryoauctions.com

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore