Embryo te koop van Glock’s Zonik en Reine B

De online veilingsite Embryoauction.com, onderdeel van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag, is nog niet klaar met veilen van genetisch zeer interessante embryo’s. Nieuw op de website is een embryo van Glock’s Zonik en de Grand Prix-merrie Reine B, die op 13 maart om 20.00 uur van eigenaar zal veranderen.

Glock’s Zonik (Blue Hors Zack x Blue Horse Romanov) zette Indoor Brabant en Jumping Amsterdam op stelten door zijn fenomenale optredens onder Edward Gal in de Lichte Tour en haalde al ruim 80%. Moeder van het veulen dat begin mei verwacht wordt, is de Grand Prix-merrie Reine B (v. Rubinstein) van Peter Bleeker.

Wie deze merrielijn kent, weet dat hier talrijke (inter)nationaal succesvolle dressuurpaarden uit komen. De Oldenburgs gebrande Staatspremie- en Elitemerrie Reine B bracht in 2006 via embryotransplantatie de Lichte Tour- en AES goedgekeurde hengst Brennus B (Diamond Hit), die ook al gereden werd door Lotje Schoots. Reine won met Schoots de een na de andere medaille op (inter)nationale kampioenschappen voor junioren en young riders en groeide door tot het hoogste niveau. Haar dochter Fille de Reine B (Jazz) slaagde in 2014 met 80,5 punten voor haar IBOP.

Reine B is een volle zus van het ZZ-Zwaar dressuurpaard Julia B en een halfzus van de Lichte Tour-dressuurpaarden Urchin B en Inca en een Z1-paard. Ze komen uit de Z2-dressuurmerrie Dola (Vincent), die tevens grootmoeder is van de ZZ-zwaar geklasseerde Windsor B, het ZZ-Licht dressuurpaard Zenobia B en vier Z1/Z2-paarden. Nauw verwant zijn bovendien de Lichte Tour paarden Tsarina B en Zeno B en het Grand Prix-dressuurpaard Navarro.

 

Enkele resultaten Reine B

2006    NK Kampioen Junioren & EK Teamgoud Junioren
2007    NK Kampioen Young Riders, EK Teamgoud & Individueel zilver Young Riders
2008    NK Kampioen Young Riders, EK Teamgoud & Europees Kampioen Young Riders
2009    NK 7e plaats Grand Prix

www.embryoauction.com

 

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore