46.000 euro voor twee embryo’s

Embryoauction.com, de online veiling van zeer interessant gefokte embryo’s, heeft afgelopen weekend twee embryo’s verkocht voor in totaal 46.000 euro. Het embryo van De Niro uit de Grand Prix-dressuurmerrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi), foto, leverde 24.000 euro op en is nu in bezit van een Amerikaanse klant. Het embryo van Kannan uit een dochter van Ben Maher’s toppaard Cella (v. Cento) blijft voor 22.000 euro in Nederland.

Inmiddels zijn er elf embryo’s via embryoauction.com verkocht voor een gemiddelde prijs van 15.500 euro. Momenteel is er een embryo te koop van Glasgow van ‘t Merelsnest uit de halfzus van de olympische springhengst Bubalu VDL. Bieden kan tot 14 februari om 20.00 uur.

Embryoauction.com werd in augustus 2015 door Veulenveiling Prinsjesdag geactiveerd als nieuw platform voor het vermarkten van embryo’s. De lat ligt hier zeer hoog. Alleen kruisingen van de allerbeste hengsten en merries uit prestatierijke stamen komen hiervoor in aanmerking.

www.embryoauction.com

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore