Nationale Veulenveiling Prinsjesdag mogelijk over twee dagen

Nationale Veulenveiling Prinsjesdag

Om de koper en verkoper nog beter van dienst te zijn, overweegt het bestuur van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag om op twee dagen te gaan veilen. De intentie is om op dinsdag 13 september de springveulens te verkopen en een dag later, op woensdag, de dressuurveulens.

De nieuwe opzet zou veel druk op het tijdschema weghalen, waardoor er meer tijd en rust ontstaat voor de aanlevering van de veulens en de steeds belangrijkere veterinaire beoordeling. Arjan van der Waaij, voorzitter van de NVP, ziet veel voordelen in de spreiding over twee dagen. “Feit is dat we op Prinsjesdag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat tegen de klok vechten. De tijd tussen de dressuurveiling ’s middags en de springveiling ’s avonds is erg kort, waardoor de bezoeker weinig tijd heeft om de springveulens op dat moment buiten tijdens de presentatie te bekijken. Als we over twee dagen veilen, kunnen we eventueel ook enkele veulens extra toelaten mits ze uiteraard voldoen aan de hoge selectiecriteria”, vertelt hij.

De bedoeling is dat de veulens op beide dagen halverwege de middag gepresenteerd worden aan het koperspubliek, waarna aan het einde van de middag de veiling begint. “Het nadeel is dat mensen die geïnteresseerd zijn in de spring- en dressuurveulens twee dagen naar Ermelo moeten komen, maar wij denken dat dit een relatief kleine groep is. Het is een keuze, maar door duidelijke keuzes zijn we de afgelopen jaren juist enorm gegroeid. Voor fokkers is dit ook een helder signaal: voor zowel dressuur- als springveulens biedt Veulenveiling Prinsjesdag een volwaardig platform waar topkwaliteit aangeboden wordt aan een internationaal publiek”, aldus Van der Waaij.

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag is zeer benieuwd naar de mening van inzenders en klanten en het team hoort de reacties graag aan in de stand van NVP tijdens de KWPN-hengstenkeuring.

www.prinsjesdag.eu
Officieel persbericht, auteur Wendy Scholten

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore