Egbert Schep: ‘Meerdere geslaagde aankopen op Veulenveiling Prinsjesdag’

Egbert Schep: ‘Meerdere geslaagde aankopen op Veulenveiling Prinsjesdag’

Er gaat geen jaar voorbij of springpaardenhandelaar en fokker Egbert Schep uit Tull en ‘t Waal investeert op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. “Prinsjesdag staat voor kwaliteitsvolle veulens met interessante afstammingen en moederlijnen waar goede sportpaarden uit voortkomen. Daar draait het om en daarom gaan ze daar ook zo duur, dus dat is wel weer een nadeel”, lacht hij.

“Veulens kopen is leuk, maar om er uiteindelijk de kost mee te verdienen is nog best moeilijk. In mijn geval moet ik ze marktconform kunnen kopen en dus goed uitkijken wat ik doe. Als ik echt heel gek van een veulen ben en ik ken de moederlijn goed, dan leg ik tot zo’n 17.000 euro neer, in de hoop dat het in de toekomst goed uitpakt. Gelukkig is dat al meerdere keren gelukt.”

Op Veulenveiling Prinsjesdag ontdekte Egbert Schep al meerdere goedgekeurde hengsten, zoals Alicante HBC (Casall x Indoctro, fokker R. Nowee uit Oude Niedorp) de oudste is. De schimmelhengst komt internationaal op 1.45/1.50m niveau uit en nam in januari deel aan CSI5* Basel met Jérome Guery.

Afgelopen jaar kreeg Schep twee hengsten KWPN goedgekeurd, waaronder de zeer veelbelovende Hernandez TN (Kannan x Numero Uno, fokker Willem Dekker uit Benningbroek, foto) die inmiddels in eigendom is van Team Nijhof. De andere is Highlander (Numero Uno x Lupicor, fokker M.A.M. Lamers-Couwenberg uit Heide), die Schep nog altijd samen heeft met Jos Althuyzen.

Wie weet wat we van de vier aankopen in 2015 terughoren. Egbert Schep kocht toen Kentucky L (Ferdeaux x Goodtimes), Lisbon (London x Clinton), Quitane (Quickly de Kreisler x Numero Uno) en Tocar (Toulon x Contender).

Auteur: Wendy Scholten

Hernandez TN (Kannan)

Hernandez TN (Kannan)

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore