Negentienjarige Pablo laat dromen uitkomen voor Ava MacCoubrey

Pablo
WELLINGTON – Een droom is uitgekomen voor de veertienjarige Canadese amazone Ava MacCoubrey nu ze met Pablo in Wellington aan de start is gekomen. Met de inmiddels negentienjarige Pablo startte Ava MacCoubrey in de internationale dressuurjuniorenrubrieken en greep ze een overwinning en een tweede plaats.

De in 1997 op Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Pablo (Cordial Medoc x Voltaire) liet daarmee een droom uitkomen van de pas veertienjarige Ava MacCoubrey. Dankzij de opbrengsten uit een fundraising kon de Canadese aan de start komen in Wellington. Ava MacCoubrey komt van origine niet uit een paardenfamilie, maar haar ouders doen er alles aan om haar kansen te geven in de dressuursport. “Ik heb drie banen om haar paardrijden te betalen”, vertelt Ava’s moeder. “Maar dat doe ik graag!”

Het doel voor 2016 van Pablo en Ava MacCoubrey is het juniorenteam van Ontario vertegenwoordigen in Kentucky in juli van dit jaar. Met een score van respectievelijk 65,72 procent en 65,55 procent en een overwinning en een tweede plaats in Wellington lijken Ava en Pablo op de goede weg!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore