Toptalent Heavy Metal door naar derde fase BWP

Heavy-Metal1
LIER – De vierjarige Heavy Metal verdiende afgelopen zaterdag een ticket voor de derde fase van de BWP Hengstenkeuring. Vorig jaar kwam deze zoon van Eldorado van de Zeshoek uit de volle zus van beroemdheid Tyson als topper uit de bus op de sBs Hengstenkeuring. Als veulen bleek Heavy Metal ook al een blikvanger en werd hij geveild op Veulenveiling Prinsjesdag.

Ook op de BWP Hengstenkeuring imponeerde Heavy Metal met zijn geweldige reflexen, afdruk en vermogen. Heavy Metal is een typisch product van Veulenveiling Prinsjesdag; naast zijn knappe model en sterke bewegingen komt Heavy Metal uit een pure prestatiestam. Zijn moeder Whisper Queen is niemand minder dan de volle zus van Leon Thijssens jarenlange topper Tyson. Fokkers Evert Meijer en Gerard Lindeboom veilden al vele veulens uit deze toplijn, waaronder drie veulens uit Whisper Queen, zes veulens uit Kickyqueen – de moeder van Tyson – en nog vele anderen.

Naast Heavy Metal groeiden ook paarden als de KWPN-gekeurde Edinburgh en de internationaal nog altijd succesvolle This Lux uit tot uiterst succesvolle op Prinsjesdag geveilde producten van fokkerscombinatie Meijer – Lindeboom. Heavy Metal lijkt alles in zich te hebben om in de voetsporen te treden van zijn beroemde familieleden Tyson, Nirvana, This Lux, Tadmus en Edinburgh.

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert eigenaar Krismar Stables en fokkers Evert Meijer en Gerard Lindeboom met de mooie successen van Heavy Metal!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore