Rousseau verdient ‘Keur’ predicaat bij KWPN

Rousseau
DEN BOSCH – Volgende week op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch wordt een oude bekende van Veulenveiling Prinsjesdag gehuldigd: de inmiddels achttienjarige Rousseau. Deze Ferro-zoon is bij tal van stamboeken goedgekeurd, waaronder het KWPN, en is beroemd om zijn vele goed presterende nakomelingen. In Den Bosch zal Rousseau zijn welverdiende ‘Keur’ predicaat ontvangen van het KWPN.

In 1998 kwam Rousseau (Ferro x Roemer) ter veiling op Veulenveiling Prinsjesdag en nu achttien jaar later is hij een echte beroemdheid. Via de KWPN Select Sale in 2000 kwam Rousseau in Amerikaanse handen en sinds 2006 staat hij ter dekking in de Verenigde Staten. Rousseau bracht vele goedgekeurde hengsten en succesvolle Grand Prix dressuurpaarden, waaronder de KWPN-goedgekeurde Ampère, de stempelhengst Blue Hors Zack, Patrick van der Meers nieuwe A-kader paard Zippo en andere succesvolle Grand Prix paarden zoals Watoeschi, Wilco V, Eventz Zamacho en Harmony’s Fiorano.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore