Edinburgh grijpt overwinning Hengstencompetitie Zuidbroek

Edinburgh grijpt overwinning Hengstencompetitie Zuidbroek

ZUIDBROEK – De KWPN-goedgekeurde Edinburgh greep in Zuidbroek ‘eindelijk’ de overwinning in de Blom Hengstencompetitie. Zowel in Ermelo als in Roosendaal stonden Edinburgh en Kristian Houwen op de derde plaats, maar in Zuidbroek bekroonden ze hun potentie met een zege. Edinburgh werd in 2009 geveild op Veulenveiling Prinsjesdag.

Fokkers Evert Meijer en Gerard Lindeboom uit Dalfsen fokten Edinburgh – zoon van Vleut uit de Darco-dochter Olympic Queen. Trouwe investeerder op Prinsjesdag Jos Althuijzen schafte de Vleut-zoon aan op de veulenveiling en heeft de uitermate getalenteerde neef van Tyson nu in mede-eigendom met Jos Houwen. Zowel op vier- als op vijfjarige leeftijd won Edinburgh onder Kristian Houwen de KNHS/KWPN Hengstencompetitie en ook dit jaar zal Edinburgh als één van de favorieten de finalewedstrijd in Den Bosch ingaan. Opvallend gegegeven is ook dat Edinburgh zowel in 2014 als in 2015 de hengstencompetitiewedstrijd in Zuidbroek won!
“Het werd wel weer eens tijd”, lachte Kristian Houwen na zijn overwinning met Edinburgh. “Heel mooi dat Edinburgh hier weer heeft gewonnen, het is een ontzettende meewerker.”

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert de fokkers Gerard Lindeboom en Evert Meijer, de ruiter Kristian Houwen en de eigenaren Jos Althuijzen en Jos Houwen met dit geweldige resultaat!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore