Prinsjesdag-paarden presteren uitstekend

De op Veulenveiling Prinsjesdag geveilde paarden hebben afgelopen weekend weer fantastisch gepresteerd op internationaal niveau. Allereerst startte de achtjarige Wimphof’s Hinde haar indoorseizoen met een zesde plaats in de Grote Prijs van CSI Salland, terwijl de eveneens in 2007 geveilde Caesar vijfde werd in de Grote Prijs van Strazeele.

Wederom dus een succes voor Wimphof’s Hinde (Berlin x Heartbreaker) en Marriët Hoekstra. Als veulen was Hinde de veilingtopper van Prinsjesdag en nog steeds is zij één van de toppers van haar jaargang, met nu weer een zesde plaats in de Grote Prijs van Salland. Haar jaargenoot Caesar (Lucky Boy x Corland) sprong onder de Belg Frederik Cattebeke fantastisch in de Grote Prijs van Strazeele en behaalde een vijfde plaats.

Verder presenteerde Arc de Triomphe (Triomphe de Muze x Calvados) zich uitstekend in Vilamoura, waar de in 2005 geveilde ruin onder Frank Schuttert één springfout had in de driesterren Grote Prijs. Daarnaast sprong Diablo Blue HBC (Mr. Blue x Argentinus) veelbelovend rond onder Hendrik-Jan Schuttert op CSI Salland. Schuttert ziet deze in 2008 geveilde hengst als een topper voor de toekomst. De getalenteerde zesjarige hengst Mr. Europe (Mr. Blue x Cassini I), geveild in 2009, sprong onder Roy Weel eveneens fantastisch op CSI Salland. Mr. Europe is in eigendom van olympisch springruiter Marc Houtzager.

The Foal Auction Prinsjesdag sold horses performed fantastic again at the international level last weekend. For example the eight year old Wimphof’s Hinde started off her indoor season with a sixth place in the Grand Prix of CSI Salland, while Caesar, also auctioned in 2007, became fifth in the Grand Prix of Strazeele.

Once again a success for Wimphof’s Hinde (Berlin x Heartbreaker) and Marriët Hoekstra. As a foal Hinde was top-seller of Prinsjesdag and still she is one of the best of her year, confirming this with a sixth place in the Grand Prix of Salland. Caesar (Lucky Boy x Corland), sold at Foal Auction Prinsjesdag 2007, jumped with the Belgian Frederik Cattebeke fantastic in the Grand Prix of Strazeele and ended up fifth.

Arc de Triomphe (Triomphe de Muze x Calvados) also performed excellent in Vilamoura, where the gelding, auctioned in 2005, and Frank Schuttert had only one light rail in the three star Grand Prix. Thereby Diablo Blue HBC (Mr. Blue x Argentinus) jumped promising with Hendrik-Jan Schuttert at CSI Salland. Schuttert thinks this stallion, auctioned in 2008, will be a star in the future. The talented six year old stallion Mr. Europe (Mr. Blue x Cassini I), auctioned in 2009, jumped also fantastic with Roy Weel at CSI Salland. Mr. Europe is owned by Olympic rider Marc Houtzager.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore