FINAL CHANCE! EMBRYO BY CHAMPION FÜRSTENBALL OUT OF TOP-CLASS SISTHER DE JEU

If you want to be certain of getting the best that dressage breeding has to offer, you should not miss your chance on this embryo. This Sunday is your last chance: at 20.00 (UTC +01:00, Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm) the first dressage-embryo at www.embryoauction.com will have a new owner.

Its dam Sisther de Jeu performed at the highest level in the international sport for many years under Edward Gal. After her glorious career, she has recently devoted herself to breeding. Sisther de Jeu is a daughter of the top-class sire Gribaldi out of the powerful dressage line bred by Huub and Tini van Helvoirt, who are the breeders of Jazz, for example. Her dam is the Amor daughter Esther, which also produced Thriller by Gribaldi and, like Sisther, also reached the highest level in the dressage sport. Perry (Jazz x Esther) reached Small Tour level.

The sire of this embryo is the magnificent Fürstenball, which is already considered a phenomenon in the sport and breeding. This stallion, with his striking elasticity and light-footedness, won all the champion’s titles to be earned in Germany as a young horse; both in selections and under saddle. His breeding results are equally spectacular. He already produced champion stallions, champion mares, recently the numbers 1 and 2 at the elite selection in Rastede, in short, Fürstenball has no equal.

Sisther herself developed an impressive sport career, in which she scored more than the following results:

2008:     Flyinge, 1st in the Grand Prix, 2nd in the Special

2009:     Den Bosch WC, 2nd in the Grand Prix, 3rd in the Special

Odense WC, 2nd in the Grand Prix, 2nd in the Freestyle

2010:     Den Bosch WC, 3rd in the Grand Prix, 4th in the Freestyle

Stuttgart, 3rd in the Grand Prix and 3rd in the Freestyle

London WC, 3rd in the Grand Prix and 3rd in the Freestyle

Mechlin WC, 1st in the Grand Prix and 1st inn the Freestyle

2011      Word Cup Finals, 4th.

Aachen Nations Cup, 3rd in the Grand Prix

Dutch National Championship, silver

Expected date of birth: 26-03-2016

 

Fürstenball: www.youtube.com/watch?v=9lNCut1iopk
Sisther de Jeu: www.youtube.com/watch?v=dk1wanp1AWs

 

For more information: https://www.embryoauction.com/NL/embryo/116504-Embryo+van+kampioenshengst+F%C3%BCrstenball+uit+de+topmerrie+Sisther+de+Jeu+van+Edward+Gal

 

AUCTION VIGO-EMBRYO CANCELLED
The auction of the embryo by Vigo d’Arsouilles out of Curios ET Z has been cancelled. During the final pregnancy check the host mare turned out not to be in foal.

YOU CAN SUBSCRIBE FOR OUR NEWSLETTER VIA THIS LINK.

—————————————————————————————————-

EMBRYO VAN KAMPIOENSHENGST FÜRSTENBALL UIT TOPMERRIE SISTHER DE JEU

Wie zich wil verzekeren van het allerbeste wat er in de dressuurfokkerij beschikbaar is, kan dit embryo niet laten schieten. Aanstaande zondag is de laatste kans om dit embryo te verwerven: om 20.00 uur eindigt de veiling via www.embryoauction.com. Moeder Sisther de Jeu heeft onder Edward Gal jarenlang op het allerhoogste niveau gepresteerd in de internationale sport. Ze wordt na haar glansrijke carrière pas recent ingezet in de fokkerij. Sisther de Jeu is een dochter van topvererver Gribaldi uit de sterke dressuurfokkerij van Huub en Tini van Helvoirt, die o.a. Jazz gefokt hebben. Haar moeder is de Amor-dochter Esther, die van Gribaldi ook Thriller bracht, die net als Sisther het hoogste niveau in de dressuursport bereikte. Perry (Jazz x Esther) bracht het tot Lichte Tour-niveau.

Vader van dit embryo is de schitterende Fürstenball, die nu al een fenomeen wordt genoemd in de fokkerij en sport. De hengst die uitblinkt in lichtvoetigheid en elasticiteit, won op jonge leeftijd alle kampioenstitels die er in Duitsland te behalen zijn; op de keuringen en onder het zadel. Zijn fokkerij is al net zo spectaculair als hijzelf. Hij leverde al kampioenshengsten, kampioensmerries, recent nog de nummer 1 en 2 bij de elitekeuring in Rastede, kortom Fürstenball is ongeëvenaard..

Sisther zelf heeft zoals gezegd een indrukwekkende sportcarrière achter de rug. Zij behaalde o.a. de volgende klasseringen:

2008:     Flyinge, 1e in de Grand Prix, 2e in de Special

2009:     Den Bosch WC, 2e in de Grand Prix, 3e in de Special

Odense WC, 2e in de Grand Prix, 2e in de Kür

2010:     Den Bosch WC, 3e in de Grand Prix, 4e in de Kür

Stuttgart, 3e in de Grand Prix en 3e in de Kür

Londen WC, 3e in de Grand Prix en 3e in de Kür

Mechelen WC, 1e in de Grand Prix en 1e in de Kür

2011      Wereldbekerfinale, 4e.

Aken Nations Cup, 3e in de Grand Prix

Nederlands Kampioenschap, zilver

Verwachte geboortedatum: 26-03-2016

 

Fürstenball: www.youtube.com/watch?v=9lNCut1iopk
Sisther de Jeu: www.youtube.com/watch?v=dk1wanp1AWs

 

Voor meer informatie kijk op: https://www.embryoauction.com/NL/embryo/116504-Embryo+van+kampioenshengst+F%C3%BCrstenball+uit+de+topmerrie+Sisther+de+Jeu+van+Edward+Gal

 

VEILING VIGO-EMBRYO GECANCELED
De veiling van het embryo van Vigo d’Arsouilles uit Curios ET Z is stopgezet. Bij een laatste drachtigheidscontrole bleek de draagmoeder niet meer drachtig.

U KUNT ZICH INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF VIA DEZE LINK.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore