Halfbroer Prinsjesdag-veulen wereldkampioen Lanaken

LANAKEN – De vijfjarige Kerswin van ’t Roosakker (Echo van Spieveld x Diamant de Semilly) bewees in Lanaken maar weer eens dat Veulenveiling Prinsjesdag ’s werelds beste bloedlijnen ter beschikking stelt aan het koperspubliek. Onder Doron Kuipers sprong de extreem getalenteerde zoon van topmerrie Hiamant van ’t Roosakker naar de wereldtitel bij de vijfjarigen. Kerswin is de halfbroer van het onlangs bij Prinsjesdag geveilde topveulen Vivant Hero Z (v. Vivald’Ick).

De nieuwe eigenaren van Vivant Hero Z, die voortkomt uit de wereldberoemde lijn van Usha van ’t Roosakker, hebben dus sinds het WK in Lanaken de halfbroer van een wereldkampioen in handen. Zeer overtuigend sprong de vijfjarige Kerswin van ’t Roosakker onder Doron Kuipers naar de wereldtitel bij de vijfjarigen. Wie weet waar Vivant Hero Z over een aantal jaar staat! Opnieuw een bevestiging van het motto van Prinsjesdag: de Kracht van Prestatie!

In Lanaken the five year old Kerswin van ’t Roosakker (Echo van Spieveld x Diamant de Semilly) proved Foal Auction Prinsjesdag offers foals out of world’s best damlines. Ridden by Doron Kuipers the highly talented Kerswin van ’t Roosakker became world champion of the five year old show jumpers in Lanaken. Kerswin van ’t Roosakker is the half-brother of the Prinsjesdag 2015 sold colt Vivant Hero Z (Vivald’Ick x Diamant de Semilly), both bred out of the top broodmare Hiamant van ’t Roosakker! The Power of Performance!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore