THE FULL BROTHER OR SISTER OF CHRISTIAN AHLMANN’S WONDERHORSE CASUALITY Z

After the fantastic success of Prinsjesdag Foal Auction last Tuesday www.embryoauction.com has similar top-class material to offer via the online platform. Last week we already gave a detailed description of the first dressage horse embryo’s, including the current sale of an embryo by Fürstenball out of Edward Gal’s former top-class mare Sisther de Jeu. In the showjumping direction a similarly interesting embryo is for sale this week, namely a Cassini II out of Curioso Z. This is the full brother or sister of twofold reserve World Champion Casuality Z from Christiann Ahlmann.

This grey stallion was winner of two silver medals in the World Championships for 5- and 7-yr-old showjumping horses in Lanaken. This year, at CHIO Aachen, he finished first and third under Christian Ahlmann in the Youngster Tour. At CSIO5* Sankt Gallen Casuality, only an 8-yr-old, made his debut at 1.50m level and finished third. In the last edition of Aachen Casuality Z was for the first time started by Judy Ann Melchior. Rider and horse have meanwhile developed such a good tie that next week the Belgian lady rider will start Casuality at CSIO-5* in Barcelona.

Sire Cassini II, who died in 2011, is a true match in breeding for his ‘big brother’ Cassini I. He produced numerous licensed stallions and international showjumping horses. Dam Curioso Z (Chellano Z) is a half-sister to the 1.45m level showjumping horse Carige (Cassini I) and the 1.35m level placed Gentleman (Guidam). Grandam Ocay (Cambridge) is the half-sister of the 1.60m level showjumping horses Restless and Catija ET Z.

Further showjumping embryo’s to be auctioned in the next few weeks:
– Embryo with all the gene material of Kannan, the number 1 on the WBFSHS Sire Ranking.
– Embryo from European Champion Zirocco Blue x Diamant de Semilly out of the powerful Karla family.
– Embryo from World Champion Vigo d’Arsouilles out of Curioso Z, dam of Christian Ahlmanns wonder horse Casuality Z.

If you are interested, you can register free of charge at www.embryoauction.com. You can also state that you want to be informed of all new offers. If you have any questions, please mail to info@embryoauction.com or call +31-(0)342440100.

————————————————————————————————————————-

DE VOLLE BROER OF ZUS VAN CHRISTIAN AHLMANN’S WONDERPAARD CASUALITY Z

Na het fantastische succes van Prinsjesdag afgelopen dinsdag, biedt www.embryoauction.com de komende weken vergelijkbaar topmateriaal aan via het online platform. Vorige week hebben we al uitgebreid stilgestaan bij de eerste dressuurembryo’s waaronder de momenteel lopende veiling van een embryo van Fürstenball uit Edward Gal’s voormalige topmerrie Sisther de Jeu. In de springrichting is deze week een vergelijkbaar interessant embryo in veiling, namelijk een Cassini II uit Curios Z. Ofwel de volle broer of zus van tweevoudig reserve-wereldkampioen Casuality Z van Christiann Ahlmann.

De schimmelhengst is winnaar van twee zilveren medailles op de Wereldkampioenschappen voor vijf- en zevenjarige springpaarden in Lanaken. Op CHIO Aken dit jaar werd hij met Christian Ahlmann eerste en derde in de Youngster Tour. Op CSIO5* Sankt Gallen debuteerde Casuality met zijn acht jaar al in het 1.50m en werd hij derde. Afgelopen editie van Aken verscheen Casuality Z voor het eerst met Judy Ann Melchior. Ruiter en paard raken inmiddels zo op elkaar ingespeeld dat de Belgische amazone Casuality volgende week meeneemt naar CSIO-5* in Barcelona.

Vader Cassini II, in 2011 overleden, doet in de fokkerij niet onder voor zijn ‘grote broer’ Cassini I. Hij produceerde talrijke goedgekeurde hengsten en internationale springpaarden. Moeder Curioso Z (Chellano Z) is een halfzus van het 1.45m springpaard Carige (Cassini I) en de 1.35m geklasseerde Gentleman (Guidam). Grootmoeder Ocay (Cambridge) staat bekend als halfzus van de 1.60m springpaarden Restless en Catija ET Z.

Andere springembryo’s die de komende weken geveild zullen worden::
– Embryo met alle genenmateriaal van Kannan, de nummer 1 van de WBFSH Sire Ranking.
– Embryo van Europees kampioen Zirocco Blue x Diamant de Semilly uit de sterk verervende Karla-stam.
– Embryo van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles uit Curios ET Z, moeder van Christian Ahlmanns wonderpaard Casuality Z.

Bent u geïnteresseerd, registreert u zich dan gratis op www.embryoauction.com. U kunt tevens aangeven als u op de hoogte wilt worden gehouden van nieuw aanbod. En heeft u vragen? U kunt mailen aan info@embryoauction.com of bellen naar +31-(0)342440100.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore