Prinsjesdag-veulen Kayne nieuwe toekomstbelofte voor Adelinde

De eerste helft van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag in Ermelo is afgerond. De dressuurveulens brachten een gemiddelde prijs van maar liefst 11.000 euro op en Kayne (v. Governor) was met 38.000 euro het duurst verkochte veulen. Nieuwe eigenaren zijn Gerard Korbeld, de eigenaar van Governor, en dressuuramazone Adelinde Cornelissen die de hengst in training heeft.

Korbeld prijst zich gelukkig met het fantastisch bewegende hengstveulen uit de ZZ-licht dressuurmerrie Adorijke (Rousseau x Krack C) van L. Bennink uit Zevenhuizen. “Ik ben specifiek voor dit veulen gekomen”, vertelt hij. “Als eigenaar van Governor wil ik natuurlijk heel graag een apart veulen van hem kopen en m’n oog was op deze gevallen. Een veulen moet me direct aanspreken en dat deed deze. Van tevoren ben ik bij de fokker wezen kijken. Het is prettig om ze dan in alle rust te zien, al moet ik zeggen dat deze zich vandaag ook weer fantastisch liet zien.”

Adelinde Cornelissen kan niet wachten om Kayne straks onder het zadel te hebben. Ze is zeer enthousiast over Governor, de zoon van Totilas uit de volle zus van haar topper Jerich Parzival. “We deden misschien niet in de top mee in de Pavo Cup, ik denk dat het er een is voor het allerhoogste werk”, is ze enthousiast.

Het op een na duurste veulen met 30.000 euro was Kanjer DDH (Glamourdale x De Niro), aangekocht door L. Röst van Stal het Haarbosch. Met 28.000 euro behoorde Kagan ter Selle (El Capone x Ferro) tot de topdrie duurst verkochte dressuurveulens en hij vertrekt naar de Rs2 Dressage Center van Robin van Lierop en Seth Boschman. King of Power SQBS (Fellini x Uphill) is door Nico Witte en Tim Collins aangekocht voor 24.000 euro.

De veulenveiling vervolgt om 18.45 uur met de springveulens. Meer informatie zie www.prinsjesdag.eu.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore