Embryo uit Sisther de Jeu in online veiling

Wie zich wil verzekeren van het allerbeste wat er in de dressuurfokkerij beschikbaar is, kan over twee weken eigenaar zijn van een embryo uit de bekende Grand Prix-merrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi), die jarenlang onder Edward Gal presteerde. Het embryo is te koop via www.embryoauction.com en er kan vanaf vandaag, maandag 14 september, online op geboden worden. Inmiddels zijn al vijf embryo’s geveild voor een gemiddeld prijs van 10.100 euro. Zondagavond werd het embryo van Quickly de Kreisker uit de moeder van Carrera VDL voor 13.000 euro naar Engeland verkocht.

Sisther de Jeu is een dochter van topvererver Gribaldi uit de sterke dressuurfokkerij van Huub en Tini van Helvoirt. Haar moeder is de Amor-dochter Esther, die van Gribaldi ook het Grand Prix-dressuurpaard Thriller van Katja Gevers bracht. Perry, een Jazz uit Esther, bracht het tot Lichte Tour-niveau.

De vader van het embryo is de schitterende Fürstenball, die nu al een fenomeen wordt genoemd in de fokkerij en sport. De hengst die uitblinkt in lichtvoetigheid en elasticiteit, won op jonge leeftijd alle kampioenstitels die er in Duitsland te behalen zijn; op de keuringen en onder het zadel. Zijn fokkerij is al net zo spectaculair als hijzelf. Hij leverde al meerdere kampioenshengsten, kampioensmerries, recent nog de nummers 1 (Fürsten Look), 3 en 4 op het Bundeschampionat voor vierjarige dressuurpaarden, en de nummer 1 en 2 bij de elitekeuring in Rastede.

Wie geïnteresseerd is kan zich registreren op www.embryoauctions.com. Het startbod voor dit embryo ligt op 10.000 euro. Voor meer informatie: info@embryoauction.com of bellen naar +31-(0)342440100.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore