91 sportveulens naar Veulenveiling Prinsjesdag dinsdag

Met zo’n vier dagen te gaan maakt Veulenveiling Prinsjesdag zich op voor de jaarlijkse eliteveiling die ‘De Kracht van Prestatie’ als uitgangspunt hanteert voor haar selectieprocedure. Op Prinsjesdag zal in Ermelo een unieke collectie veulens gepresenteerd worden, waar prestatie in de directe moederlijn eerder regel is dan uitzondering. Daarnaast zijn ook de vaders zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Zo is de topvijf van de WBFSH-ranking springen, Kannan, Cornet Obolensky, Diamant de Semilly, Baloubet du Rouet en For Pleasure, sterk vertegenwoordigd.

Maar liefst 22 springveulens zijn direct gelieerd aan de top-5 van best verervende hengsten. Combineer dat met de kwaliteit en de hoeveelheid prestatie in de moederlijnen en de kans op een toekomstige topper is groot. De absolute nummer 1 van de ranking, Kannan, wordt vertegenwoordigd door twee directe nakomelingen, maar ook een kleinzoon met nummer 2, Cornet Obolensky als vader.

Vermeldenswaard is ook de invloed van Heartbreaker en zijn zoon Toulon in deze collectie, want maar liefst zeventien veulens zijn directe of indirecte nakomelingen van hen. Een daarvan is de nationaal kampioen bij de merrieveulens, Korinchidee (v. Etoulon VDL) van fokker Dirk Noordhuis.

De video’s van de veilingveulens zijn al veelvuldig bekeken op youtube en er is online al veel belangstelling getoond voor dressuurveulens als Koh-I-Noor (v. Johnson), Kasimoglu (v. De Niro), Kingston (Fürstenball), Kassion (v. Sir Donnerhall), Kiss of Rose (v. De Niro), Kaiser de Niro (v. De Niro), Krime-Time (v. Bordeaux), Katosion (v. Glock’s Toto jr) en Kayne (v. Governor). Veel bekeken springveulens zijn onder meer King Capital B (v. Numero Uno), Levita (v. Levisto Z), Caesar (v. Cornet Obolensky), Kishaniki (v. Latour) en Katascha CB (v. Kannan).

De 40 dressuur- en 51 springveulens worden komende dinsdag 15 september in Ermelo geveild. De eerste presentatie is om 12.30 uur. Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu. De veiling is te volgen via de livestream van ClipMyHorse.tv.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore