Boston STH opent Veulenveiling Prinsjesdag

De beeldschone Boston STH (Johnson x Quattro) opent negen jaar nadat hij zelf in Ermelo geveild werd, de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag op dinsdag 15 september. De zwarte parel heeft sindsdien al prachtige successen behaald, zoals het Nederlands kampioenschap Young Riders deze zomer met Denise Nekeman. Ze scoorden maar liefst 76,70% in de kür op muziek.

Als Boston STH zijn dressuurtalenten heeft laten zien, zal de nieuwe veilingmeester Koen Olaerts met de veiling van start gaan. Net voordat de veulens in twee groepen geveild worden, worden er biedingen gevraagd voor een fles champagne en een prachtig Curly mini veulen, dat beschikbaar gesteld wordt door dhr. Lenssen. De opbrengst van beide items komt ten goede aan de DVB Foundation. Curly paardjes hebben een krullende vacht en zijn hypoallergeen en daardoor zeer geschikt voor mensen met een allergie voor paarden. De DVB Foundation heeft als missie ruiters met een beperking te ondersteunen.

Wie op de hoogte wil blijven van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag kan alle informatie vinden op www.prinsjesdag.eu, maar ook via de te downloaden App. Zoek daarvoor op Prinsjesdag Veulenveiling.

De presentatie van de dressuurveulens gaat om 12.30 uur van start, gevolgd door de veiling om 14.00 uur. Om 16.45 uur worden de springveulens getoond. Om 18.45 uur begint de veiling van deze groep jonge talenten.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore