Glock Perfection op Veulenveiling Prinsjesdag

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag en Glock komen op meerdere vlakken overeen. Ze streven naar perfectie, werken met veel liefde aan hun projecten en gaan voor topprestaties. De Glock-hengsten hebben de selectiecommissie (weer) bijzonder weten te overtuigen met hun nafok, waardoor de Prinsjesdag veiling op dinsdag 15 september diverse veulens veilt van Glock’s Johnson, Glock’s Toto jr., Glock’s Romanov en Glock’s London.

Glock’s Johnson is één van de grote sterren uit de stal van Glock. Na het teambrons op het WK vorig jaar won de zoon van Jazz x Flemmingh twee weken geleden blinkend teamgoud en individueel brons op het EK in Aken. Een onvergetelijk succes voor Hans-Peter Minderhoud, die hem van jongs af aan te rijden kreeg van mede-eigenaar en ontdekker Team Nijhof.

Er zijn twee zonen en een kleindochter van Johnson geselecteerd: Zoon Koh-I-Noor (mv. Gribaldi) komt uit Vertu Héroique, de kampioen van de dressuurmerries op de CK van Overijssel in 2005 en halfzus van de NRPS-hengst Suarez (v. Sandreo). De andere Johnson-zoon Kiss & Ride (mv. Negro) is nauw familie van het Grand Prix-dressuurpaard Lester van de Finse Pia Verjonen en het Intermediaire I-paard Doreen. Kleindochter Kiss of Rose (De Niro x Johnson) komt uit dezelfde lijn als Exquis Nadine, het voormalig olympisch dressuurpaard van Hans-Peter Minderhoud.

Glock’s Toto jr. (Totilas x Desperado), die in 2013 door Gaston Glock werd aangekocht voor Edward Gal en een jaar later KWPN-verrichtingstopper werd met 86 punten, presenteert dit jaar zijn eerste veulens. Daarvan komen er twee in de veiling: Katosion (mv. Blickpunkt), gefokt uit een halfzus van twee Lichte Tour-dressuurpaarden en een ZZ-Licht paard, en Kha Diva Corieta Texel (mv. Jazz) die eveneens uit een prestatierijke familie komt. Kha Diva Corieta Texel is bovendien verwant aan Wonderlady Texel (v. Ferro), die tweede werd op de NMK en in 2006 geveild werd voor 155.000 euro.

Rohdiamant-zoon Glock’s Romanov, die zeer goede resultaten in de Grand Prix heeft behaald met Minderhoud, is de vader van het veilingveulen Kavanta (mv. Jazz). Moeder Tovanta liep zelf Z2-dressuur en is een halfzus van het Lichte Tour-dressuurpaard Ventoux en een ZZ-Zwaar en ZZ-Licht dressuurpaard.

Van Glock’s London (v. Nabab de Reve), het olympisch medaillepaard van Gerco Schröder, zijn twee veulens geselecteerd. Daarvan is de merrie London Cover Z (mv. Caretano) gefokt uit Cover Girl Z, een halfzus van de Grand Prix hengst Hardrock Z, die dit jaar individueel zesde werd op de Pan American Games. London-zoon Lisbon (mv. Clinton) heeft de Grand Prix-merrie Retina V als grootmoeder.

Terugblikkend naar het EK afgelopen weken zijn de veulens van ‘gouden’ Zirocco Blue VDL en VDL Groep Verdi TN ook vermeldenswaard. Zirocco Blue wordt in de veiling vertegenwoordigd door Kentucky Again (mv. Carambole), die familie is van de 1.60m springpaarden Ocorde en Toscane en de 1.50m springende Ratosca. Van Verdi komt zoon Kensington (mv. Voltaire) onder de veilinghamer, niemand minder dan de halfbroer van de Grand Prix-springhengst Tyson van Leon Thijssen.

Bekijk de volledige collectie op www.prinsjesdag.eu

 

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore