Jos Lansink verzekert zich van Cumano-embryo

De eerste verkoop via de nieuwe veilingwebsite www.embryoauctions.com is een feit. Het embryo van oud-wereldkampioen Cumano en de Grand Prix-springmerrie Parabel (Animo) is voor 16.000 euro verkocht aan Jos Lansink die grote successen boekte met de beroemde schimmelhengst.

“Een aankoop vanuit de emotie”, zo geeft Lansink toe. Hij kijkt uit naar het veulen dat in 2016 geboren moet worden en gefokt is door Ton Vullers van Embryo Animal Center. “Ik koop normaal geen veulens, laat staan embryo’s. Maar dit verhaal is ook niet normaal. Met Cumano heb ik een band. Er zijn sowieso al weinig nakomelingen van hem en er komen er ook niet veel. Wat er van hem is, springt bovengemiddeld. Dus alleen daarom al vind ik dit een interessant gokje, zeker ook omdat de moeder zelf een topsportmerrie was.”

Of Jos Lansink (54) er in de toekomst zelf mee gaat rijden, valt te bezien. “Rijden zal ik dan misschien nog wel, maar ik denk niet meer op topniveau. Maar er zal vast ook iemand anders op passen?”, lacht hij. “Hopelijk heb ik geluk met deze aankoop!”

Komende zondag om 20.00 uur sluit de online veiling van de tweede embryo. Deze stamt af van Mylord Carthago uit Tsarina de la Loge (Ideal de la Loge x Tenor de la Cour), de volle zus van het Grand Prix-springpaard Quod’Coeur de la Loge met Roger-Yves Bost..

Het embryo dat de week daarna geveild wordt, is van Vagabond de la Pomme uit Jesprit’s Girl (Quidam de Revel), een halfzus van de tophengst Montender (Contender x Burggraaf),

Via www.embryoauction.com biedt de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag embryo’s aan die beschikken over het allerbeste genenmateriaal dat er in de wereld te vinden is. Van hengsten die in de internationale sport excelleren of bewezen hebben bovengemiddelde sportaanleg te vererven. Maar nog veel belangrijker, uit moederlijnen waarin sportprestaties in directe lijn zeer sterk verankerd zijn. Wie in de sport wil excelleren, is afhankelijk van de fokkerij. Embryoauction.com is een veilingsite die kopers in staat stelt om de winnaars van morgen te bemachtigen.

Voor meer informatie www.embryoauction.com of 0342-440100.

 

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore