VEILING EMBRYO MYLORD UIT ZUS QUOD’COEUR VANWEGE EK VERLENGD

Deze week is op www.embryoauction.com de veiling gestart van het embryo van Mylord Carthago uit Tsarina de la Loge, de volle zus van Quod’Coeur de la Loge. Reden om de veiling te verlengen is de deelname van Quod’Coeur komende week aan het Europees Kampioenschap springen in Aken voor Frankrijk met ruiter Roger-Yves Bost.

De initiatiefnemers van www.embryoauction.com beschouwen de verlenging als een goede manier om aan te sluiten bij de actualiteit: ‘Aanvankelijk zou de veiling komende zondag 16 augustus sluiten. Maar wat we graag willen is de connectie met topsport benadrukken. Het is toch uniek om een embryo te kunnen kopen uit een volle zus van een paard dat komende week EK loopt. Als Quod’Coeur daadwerkelijk aan de start komt en laat zien wat hij in huis heeft, dan zegt dat ook iets over de waarde van het embryo dat we veilen. Vandaar dat we geïnteresseerden de kans geven om het EK te kijken.’
Het embryo is een combinatie van uitstekende sportgenen uit Holstein en Frankrijk via Mylord Carthago en de volle zus van Grand Prix-springpaard Quod ’Coeur de la Loge, die in de eerste helft van dit jaar al drie 1.50/1.55m rubrieken won in Madrid, Amsterdam en Rotterdam met Roger-Yves Bost.
De betreffende zus heet Tsarina de la Loge en stamt af van Ideal de la Loge, de hengst waarmee ‘Bosty’ talrijke Grote Prijzen won en deelnam aan het EK in Windsor 2009. Tsarina is zelf 1.20m geklasseerd. Haar moeder Fana de la Loge (Tenor de la Cour) is een halfzus van het 1.60m springpaard Lolita de la Loge, de internationaal geklasseerde Canasta de la Loge en de goedgekeurde hengsten Messire de la Loge en Heureka de la Loge.
De olympische hengst Mylord Carthago komt uit één van de beste springstammen uit Frankrijk en bewees zijn aangeboren talent ook op het hoogste niveau in de springring met Penelope Leprevost.

Voor meer informatie: www.embryoauction.com.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore