Het motto van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag ‘de kracht van prestatie’ is bevestigd in de uitslag van de Olympische Spelen in London.

Gerco Schröder heeft gisteren met zijn paard Eurocommerce London een fantastische prestatie geleverd door zilver te winnen op de Olympisch Spelen in London. Binnen de elitecollectie van de Veulenveiling Prinsjesdag zijn een aantal veulens sterk verbonden aan de paarden die in de top 10 staan.

Olympisch goud was er voor de Zwitser Steve Guerdat zijn paard, de fantastisch springende Nino de Buissonnets heeft als vader Kannan. Kannan heeft zichzelf zowel in de internationale springsport als in de fokkerij bewezen. Tijdens de Veulenveiling Prinsjesdag worden er maar liefst 3 Kannan nakomelingen aangeboden.

43. Hero W (Kannan x Carthago)
44. Hamilton Leva WD (Kannan x Numero Uno)
45. Kanelle Z (Kannan x Quistello)

Zilver was er voor onze ‘eigen’ Gerco Schröder. Zijn paard Eurocommerce London is in de fokkerij beter bekend onder de naam Carembar de Muze. Het veulen Come to London is het veulen met deze beroemde vader.

13. Come to London (Carembar de Muze x Krunch de Breve)

Video NOS, zilveren dag Gerco Schröder.
https://nos.nl/os2012/video/404653-zilveren-dag-ruiter-schroder.html

Net buiten de individuele medailles (5de) maar wel met een bronzen teammedaille op zak finishte de uit Saoedie Arabië komende Kamal Bahamdan. Zijn paard Noblesse des Tess is een nakomeling van de hengst Cumano. Cumano maakte onder Jos Lansink furore in de internationale springsport en tekende voor het vaderschap van één van de veulens van de topcollectie die tijdens Prinsjesdag onder de hamer komen.

24. Cruch on You (Cumano x Caretano)

De fenomenaal springende Big Star won samen met zijn ruiter en het Britse team een gouden medaille. De laatste maanden heeft Big Star laten zien een klasse apart te zijn, de verwachtingen voor de komende jaren zijn daarom ook erg hoog. Tijdens de veiling op 18 september is het mogelijk om in het bezit te komen van één van de weinige veulens van Big Star.

10. Hieka W (Big Star x Clearway)

Mark Houtzager en Tamino finishte als 9de tijdens de individuele finale. Tamino is een nakomeling van de hengst Numero Uno. Van Numero Uno worden maar liefst drie veulens geveild. Numero Uno heeft bewezen zijn springgenen door te geven aan zijn nakomelingen.

51. Nojito AG Z (Numero Uno x Alcatraz Son)
52. Hot Uno Star (Numero Uno x Quick Star)
53. Highlander C (Numero Uno x Vingino)

Voor meer informatie over de veulens, hun moederlijnen, filmpjes en foto’s ga naar www.veulenveilingprinsjesdag.nl.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore