Prinsjesdagveiling collectie bekend

Na een zeer strenge selectie zijn 71 topveulens doorgedrongen tot de jaargang 2012 van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. Deze zullen worden geveild op 18 september, samen met acht zeer exclusieve drachtigheden, de absolute top van de mondiale prestatiefokkerij. Terwijl de Olympische Spelen net achter ons liggen, biedt de Prinsjesdagveiling de kans om de beste veulens te kopen met het oog op komende Olympiades.

Big Star en Londen
Zo hebben we in onze collectie een zeer atletisch en goed galopperend veulen van Big Star. De hengst die met Nick Skelton goed was voor de Olympische Gouden teammedaille, en op basis van zijn prestaties erkend werd bij het KWPN. Dit veulen heeft niet alleen van vaderskant de beste genen mee gekregen, ze komt ook nog eens uit de best fokkende Holsteinse stam 7126 en is een kleindochter van het internationale springpaard Rockella S. Haar halfzuster Vriedo-O liep eveneens mee in Londen. Maar daar blijft het niet bij. In de collectie veulens heeft de commissie ook een uitstralingsvol veulen van Eurocommerce London weten te selecteren. Eurocommerce London loodste het Nederlandse team en individueel Gerco Schröder overtuigend naar twee zilveren medailles. Dit veulen met toepasselijke naam Come to Londen komt uit de internationaal springende merrie Ta Belle van Sombeke (Jos Lansink).

De Niro
Bij de dressuur was het Donnerhall-bloed prominent aanwezig tijdens de OS in Londen. De Niro is zonder twijfel één van de meest invloedrijke zonen uit de Donnerhall-dynastie. Handelskenmerk van zijn fokkerij is de bijna onbegrensde aanleg voor de optimale verzameling. Londen-toppers  als Desperados, Dablino, en Donnerfee illustreren dit. Maar liefst twee nakomelingen van De Niro zijn geselecteerd in de veulencollectie van de Prinsjesdagveiling. Dat is de zwarte en fraai gemodelleerde Hula Dancer, die verder via Fürst Heinrich en Contango een zeer interessante bloedopbouw kent. En de sterk bewegende Henderson SVN een veulen dat in de moederlijn nauw verwant is aan internationale dressuurpaarden Sisther de Jeu en Thriller, alsmede het lichte tourpaard W. Esther de Jeu.

U kunt alle geselecteerde veulens vinden op onze website www.prinsjesdagveiling.nl

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore