Prinsjesdagveiling: alles in huis voor de mondiale top

PERSBERICHT, 16 SEPTEMBER 2011

Fries superveulen lardeert elitecollectie NVP

Aan de elitecollectie van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag is op het laatste moment nog een zeer bijzonder veulen toegevoegd. Het gaat om het zeer veelbelovende Friese hengstveulen Jaitse Ven, een schitterende zwarte parel ter afwisseling van de exclusieve collectie rijpaardveulens.

Jaitse Ven is een zoon van de verrichtingskampioen van 2008 Stendert 447. Net als zijn vader stamt Jaitse Ven uit een ijzersterke moederlijn. Moeder Imkje van de Heikant (Sytse 385 x Fetse 349 x Reitse 272) heeft zich onderscheiden met het in de Friese paardenwereld felbegeerde sterpredicaat. Datzelfde geldt voor de gehele moederlijn die verschijnt op het papier van Jaitse Ven. Hierdoor ontstaat wat Friese fokkers vol ontzag ‘een vol papier’ noemen.

Jaitse Ven lardeert een collectie topveulens die genetisch gezien alles in huis hebben voor de mondiale top van sport en fokkerij. De allerbeste spring- en dressuurveulens, gefokt uit de meest vooraanstaande bloedlijnen.

Drachtigheidsverklaring

Heel bijzonder zijn ook de zes drachtigheden die op dinsdag 20 september mét recente drachtigheidsverklaring worden verkocht. Onder hen een vrucht van de Grand Prix-hengst Untouchable en de Indoctro-merrie Barbera ster. Zij is de dochter van niemand minder dan de elite pref prest sport-spr-merrie Herarda, de nummer vier van de KWPN-springindex en moeder van de nummer één van die index, Willemijn. Herarda maakte zelf een internationale carrière door onder het zadel van Marc Houtzager.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore