DE DOCHTER VAN SILVANA DE HUS EN DE BROER VAN TAKE OFF

DE DOCHTER VAN SILVANA DE HUS EN DE BROER VAN TAKE OFF

Op dinsdag 20 september aanstaande komen in het KNHS Centrum 77 fraaie sportveulens onder de hamer van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. Wie de afstammingen van deze goed ontwikkelde en zeer aansprekende atleten bekijkt, valt van de ene sensatie in de andere. Niet alleen de zes drachtigheden, die mét recent drachtigheidscertificaat worden geveild, zijn extreem interessant gefokt, ook die 77 oogstrelende dartelaars in de baan barsten van de modernste sportgenen.

Het is de selectiecommissie (Bert Poppelaars, Peter Bleeker, Fred van Straaten) gelukt om een aantal absoluut unieke fokproducten vast te leggen voor de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. In het oog springt een via embryotransplantatie verwekte dochter van de wereldtopper Silvana de Hus (Corland x Widor), dit jaar onder Kevin Staut winnares van de Wereldbekerwedstrijd in Geneve en nummer twee in de Grote Prijs van Aken. De moeder van Silvana de Hus leverde in totaal vier internationale springpaarden. Ook Red Skin (v.Flemmingh), Levano (v.Hofnar) en Ulvana (v.Emilion) springen op hoog niveau.

Ginsy de Hus, zoals de fraaie en goed ontwikkelde dochter van Silvana de Hus heet, gaat rechtstreeks terug op de beroemde merrie Marion, de moeder van de Grand Prix-hengst Silvano.

De vader van Ginsy de Hus is de Franse staatshengst Levistan, een zoon van de Grand Prix-hengst Levisto uit de moederlijn van de hengsten Chasseur I en II en Wolkentanz I en II.

Twee keer Cassini

Fokkers die willen investeren in een nieuwe stam kunnen ook gerust hun oog laten vallen op Catalis LVP, een dochter van Cassus (v.Cassini) uit een moeder van Eurocommerce Berlin (v.Cassini). Nabije lijnenteelt dus op topvererver Cassini. Dan volgen in de afstamming de hengsten Acorado en Cento, waarna men stuit op stammoeder Towerfee (Heartbreaker x Lurano). Deze Belgische vertakking van de Koteusi-stam leverde de cracks Toulon en Vancouver d’Auvray.

Broer van Take Off

Voor hengstenopfokkers valt er eveneens genoeg te beleven op dinsdag 20 september. Zo kun je niet elke dag de volle broer van Eric Lamaze’s Grand Prix-merrie Take Off (v.Numero Uno) kopen. Moeder Odile (v.Indoctro) sprong Grand Prix onder Edwin Smits, grootmoeder Hot Shot (Grannus x Argentinus) haalde het hoogste niveau onder het zadel van Leon Thijssen.

Indorado x zus van Quintago

Zeer interessant is ook het hengstveulen Iquem of the Paddocks (v.Indorado). Moeder Quidam Z is de volle zus van de Holsteinse hengst Quintago. Grootmoeder N-Cassina is de volle zus van Cassini en de halfzus van Clarimo.

Quaprice uit stam van Sam

Superieur gefokt is ook Go For It. Vader Quaprice du Bois Margot maakte carrière in de grote sport onder Julien Epaillard, maar kwam al jong te overlijden. Moeder Reggae is een elite sport-spr-dochter van topvererver Emilion, grootmoeder Mariska is keur sport-spr van Indorado en dan volgt een preferente prestatiemerrie van Le Val Blanc xx en een model preferente prestatiemerrie van Farn. Het topspringpaard Sam (Albert Zoer) is rechtstreeks familie van Go For It.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore