Terugblik op geslaagde veilingen in 2019

De veilingen liggen al weer even achter ons, maar de decembermaand is een perfect moment om nog even terug te blikken op de succesvolle Veulenveiling Prinsjesdag-dagen. Op de reguliere veiling in Ermelo investeerde Olympisch ruiter Cian O’Connor in de veilingtopper Orange Peel van ’t Studutch en doorbrak de gemiddelde prijs bij de springveulens de magische 15.000-grens.

Op de veiling van Veulenveiling Prinsjesdag tijdens het CSI Ommen werd het seizoen afgetrapt met een tiental springveulens die gemiddeld €12.500 opleverden. De door Ton van Tilburg gefokte O’Pleasure Ice (v.For Pleasure) ontpopte zich dankzij een prijs van €19.000 tot veilingtopper en is in Duitse handen gekomen.

Ermelo

Ook op de springveulenveiling in Ermelo bleek de internationale belangstelling groot. Kopers uit onder meer Zweden, Italië, Amerika, Groot-Brittanië, Denemarken, Ierland en Zuid-Afrika sloegen hun slag. Olympisch topruiter Cian O’Connor deed meerdere investeringen in de toekomst, en daarmee vertrekken diverse veulens naar Ierland waaronder de voortreffelijke veilingtopper Orange Peel van ’t Studutch. Dit hengstveulen van For Pleasure uit de volle zus van Quickly de Kreisker onderstreept op fantastische wijze het motto ‘De kracht van prestatie’ en leverde de recordprijs van € 70.000 op. “Het is heel mooi om terug te kunnen kijken op zo’n geslaagde veiling, waar niet alleen in de hoogte duidelijk uitschieters naar voren kwamen, maar ook zeker de kwaliteit in de breedte en het hoge gemiddelde van ruim 15.000 euro opvallend zijn. Daarmee is bewezen dat onze visie de juiste is. Excellente veulens met goede galop, een goed exterieur en veel sport in de moederlijnen. Op onze veiling is bewezen dat zulke veulens heel goed betaald worden”, sprak voorzitter Arjan van der Waaij enthousiast.

Dressuur

Bij de dressuurveulens spande de Desperados FRH-zoon O’Neil T (mv.Vivaldi, fokker J. Tissingh) de kroon dankzij een mooi bedrag van € 40.000. Hij is daarmee één van de opvallende toekomsttalenten die naar een topstal vertrekt. Ook vooraanstaande kopers uit Denemarken, Amerika, Duitsland, de Arabische Emiraten en Singapore wisten de weg naar Veulenveiling Prinsjesdag te vinden en legden veulens vast. Gemiddeld kwamen de veulens uit op ruim € 10.300. “In de huidige markt zijn we heel tevreden met hoe de veiling en de prijzen zijn verlopen. We hadden geen extreme uitschieters en hebben toch nagenoeg hetzelfde gemiddelde behaald als vorig jaar”, vertelt voorzitter Arjan van der Waaij. “We hadden veel publiek, goede dressuurveulens en over het algemeen goede prijzen. Dus dat stemt absoluut tot tevredenheid. We kijken terug op twee prachtige veilingdagen. Bij de springveulens werden al onze verwachtingen overtroffen en bij de dressuurveulens hebben we als veiling onze sterke positie kunnen handhaven,” besluit Van der Waaij.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore