Ruiterwissels voor Edinburgh en Glamour Girl

De carrières van paarden die als veulen bij Veulenveiling Prinsjesdag geveild zijn, zijn volop in beweging. Zo beschikt Maikel van der Vleuten sinds kort over de KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh en behoort Gaesbekers Glamour Girl nu tot de troeven van topamazone Janika Sprunger. Meerdere referenties kwamen in de afgelopen weken tot mooie successen, zo maakte Gaudi Vita (v.Apache) een succesvol Grand Prix-dressuurdebuut.

Half november won de door Mieke Zoetelief gefokte Gaesbekers Glamour Girl (Zirocco Blue VDL x Caletto I) onder Richard Howley nog de 1.55m-Grand Prix van CSI3* Opglabbeek en twee weken later verhuisde de merrie naar Janika Sprunger. Onder deze topamazone zal de succesvolle Glamour Girl haar carrière verder voortzetten. In 2011 maakte ze deel uit van de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag. De twee jaar eerder geveilde KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh (Vleut x Darco, fokkers Evert Meijer en Gerard Lindeboom) heeft eveneens een veelbelovende ruiterwissel ondergaan. Na jarenlang prijzen te winnen onder Kristian Houwen tot op internationaal 1.50m-niveau, is de hengst nu toegevoegd aan het illustere rijtje paarden waarover Maikel van der Vleuten beschikt.

Succesvol

De door Peter Simons gefokte E’Special PS (Berlin x Caruso) behaalde in november twee internationale overwinningen met Karl Cook. Op het CSI3* Thermal begonnen ze de maand goed met een prachtige 1.50m-zege, gevolgd door een vierde prijs in het 1.45m direct op tijd. Vervolgens behaalden ze op het nationale concours in Las Vegas nog een overwinning in het 1.40m. Onder de Oostenrijkse Monika Niederländer sprong de achtjarige Goodlord Carthago RV (Mylord Carthago x Cash, fokker Stoeterij Renken uit Vriescheloo) op CSI2* Kreuth foutloos naar de vierde prijs in het 1.40m direct op tijd. In het 1.45m op CSI4* Jumping Indoor Maastricht maakte de Bustique-zoon Feeling Luckey (mv.Krunch de Brêve) onder Karim El Zoghby reclame door foutloos als vierde te finishen.

Grand Prix

In de laatste maand van 2019 maakte Joyce Heuitink een succesvol Grand Prix-debuut met haar toppaard Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II, fokker Heleen Broos uit Annen). Op de Subtopwedstrijd in Exloo maakten ze een overtuigend, winnend debuut waarin ze 71,4% scoorden op het hoogste niveau. Dat smaakt naar meer!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore