Referenties vallen op in de sport

Ieder jaar vormen interessante veulens met veel potentie voor sport en fokkerij de collecties van Veulenveiling Prinsjesdag. Dat heeft in de loop der jaren een indrukwekkende lijst van referenties opgeleverd en momenteel zijn paarden als Baron, Cresswell LVP Z en Jameson RS2 in het oog springend met hun sportieve successen.

Begin deze maand maakte de KWPN-goedgekeurde hengst Jameson RS2 (Blue Hors Zack x Negro, fokker Stal 104 uit Wijdewormer) zijn favorietenrol waar door met overmacht de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie op zijn naam te zetten tijdens de KWPN Stallion Show. Onder Marieke van der Putten liet deze Prinsjesdag-referentie opnieuw zien onverslaanbaar te zijn. Met 91 punten inclusief wederom een 10 voor zijn droomgaloppade, won hij zowel de finale als de gehele competitie klasse L.

Grote Prijs-winnaar
Op 17 februari leverde de Prinsjesdag-referentie Baron (Colman x Numero Uno, fokker Stoeterij ’t Heemskind uit Deurne) een topprestatie door met Roberto Turchetto de 1.50m-Grand Prix van CSI3* Vilamoura op zijn naam te zetten. Als enige wist het duo zowel in het basisparcours als de barrage geheel foutloos te blijven en daarmee verdienden ze de hoofdprijs tijdens de eerste week van de Vilamoura Atlantic Tour in Portugal.

Internationale zeges
Ook de zevenjarige Cresswell LVP Z (Casall x Quantum, fokker Luc van Puymbroek – LVP Stables) boekte deze maand al internationale overwinningen. Onder zijn amazone Kelly Vandousselaere, met wie hij sinds begin dit jaar een combinatie vormt, won hij zowel een 1.30m- als een 1.35m-rubriek voor jonge paarden op CSI2* Oliva. Dit concours maakt deel uit van de Mediterranean Equestrian Tour en daar doet het nieuwbakken duo waardevolle ervaringen op. Ook op 1.40m-niveau boekten ze al succes, dankzij een dubbel foutloos resultaat sprong de net zevenjarige ruin al naar de vijfde plaats. We blijven ze volgen!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore