Inschrijving veulens is nu geopend!

Het veulenseizoen is weer begonnen en daarmee is ook de inschrijving voor Veulenveiling Prinsjesdag 2019 geopend. De veilingen vinden plaats in Ommen op 3 augustus (springveulens) en in Ermelo op 17 (springveulens) en 18 september (dressuurveulens). In mei worden de eerste selectiedagen georganiseerd. Op deze dagen worden de aangemelde veulens beoordeeld door de selectiecommissies. Bij de springveulens wordt er gezocht naar kwaliteitsvolle veulens met sterke bloedlijnen, die uit stammen komen met veel internationale prestatiegenen. Bij de dressuurveulens is de bewegingsvorm doorslaggevend, met daarin goede souplesse, naast een aansprekend exterieur en dito afstamming. Op onze website kunnen de veulens nu worden aangemeld en hier staat ook een overzicht van de selectiedagen. De eerste drie selectiedata zijn:

  • vrijdag 24 mei bij Stal de Molendreef in Evergem (B.) springveulens
  • vrijdag 31 mei bij KI Station Equus in Biervliet spring- en dressuurveulens
  • dinsdag 4 juni bij hengstenhouderij Lauw van Vliet in IJsselstein (spring- en dressuur) en Manege Buitenhorst in Oosteind (spring- en dressuur)
Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore