Uitzonderlijk getalenteerde Trigger-Time veilingtopper voor 37.000 euro van Veulenveiling Prinsjesdag

De 32e editie van Veulenveiling Prinsjesdag kende gisteravond in Ermelo een mooie ontknoping met een gemiddelde prijs van 12.300 euro en een topprijs van 37.000 euro voor de opvallende Extreme US-dochter Trigger-Time. Dit uitzonderlijk getalenteerde merrieveulen komt uit de fokkerij van familie Van Enckevort en blijft op Nederlandse bodem. “Al met al mogen we terugkijken op een geslaagde veiling met een hoog verkooppercentage en een mooi gemiddelde”, stelt Prinsjesdag-voorzitter Arjan van der Waaij.

De Amalia Hal op het Nationaal Hippisch Centrum was rijkelijk gevuld op dinsdagavond en de sfeer zat er al direct goed in op de 32e veiling van Veulenveiling Prinsjesdag. Zangeres Raffaëla Paton startte de veiling volgens de traditie met het Wilhelmus en veilingmeester Koen Olaerts veilde allereerst een item voor het goede doel. Ten behoeve van het Amalia Kinderziekenhuis werd deze editie allereerst een diner bon bij restaurant De Gezelligheid geveild en dit item bracht in eerste instantie 3.750 euro op. 

16.000 euro voor Amalia Kinderziekenhuis

Na de sleeppauze stelde Team Nijhof een dekking van de bij Prinsjesdag geveilde Hernandez TN N.O.P. ter beschikking. Hierop werd flink geboden, totdat een bieder zijn bod verdubbelde, maar daarbij ook om niet één, maar twee dekkingen van Hernandez TN N.O.P. vroeg. Team Nijhof stemde hiermee in en deed dat opnieuw toen er maar liefst 11.000 euro voor drie (!) dekkingen van het fokproduct van wijlen Willem Dekker werd geboden. Daarop verhoogde de koper van de dinerbon zijn bod naar 5.000 euro en werd er maar liefst 16.000 euro opgehaald voor het Amalia Kinderziekenhuis. “Een prachtig gebaar om op deze wijze dit bijzondere goede doel te ondersteunen. We zijn de kopers, en ook zeker Team Nijhof en restaurant De Gezelligheid zeer dankbaar”, stelt Arjan van der Waaij.

20.000 euro voor Emerald-hengstveulen

Rond kwart voor zes kwam het eerste veulen onder de hamer van Koen Olaerts en als rap volgde een aantal veulens van boven de 10.000 euro grens. In het eerste gedeelte van de veiling viel vooral Two 2 Tango NN in de smaak; dit hengstveulen van Fynch Hatton werd afgeslagen op 17.000 euro. Na de korte sleeppauze zat de stemming er al vlot goed in en werd er 23.000 euro geboden voor het zeer opvallende hengstveulen Trendwatcher Texel (Extreme US x Glock’s Toto Jr); dit talent viel in handen van een zeer trouwe Prinsjesdag-investeerder.

Het duurste springveulen kwam ook in deel twee van de veulenveiling. Voor 20.000 euro werd het opvallende hengstveulen Extra Panama W (Emerald x Echo van Spieveld) verkocht; deze eyecatcher komt rechtstreeks uit Frank Schutterts toptalent Panama van ’t Roosakker. Het één na duurste springveulen van de avond was Elisabeth Z – een aparte dochter van Ermitage Kalone uit de topstam van Larthago.

Eyecatchers in het slot

Met name in de staart van de veiling gingen de dressuurveulens als warme broodjes over de toonbank. Tom Cruise Texel (Hermes N.O.P. x Negro) bracht 23.000 euro op, 25.000 euro werd er betaald voor Troubadour A (For Romance I x Wynton) en maar liefst 35.000 euro werd neergelegd voor de veelbelovende Toptoto E (O’Toto van de Wimphof x Charmeur). De uiteindelijke veilingtopper was het voorlaatste veulen van de veiling; het chique merrieveulen Trigger-Time. Deze dochter van Extreme US x Grand Galaxy Win T blijft voor 37.000 euro in Nederland.

Mooi gemiddelde

“Met kopers uit Nederland, België, Polen, Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland was de internationale interesse weer groot, maar opvallend genoeg sloegen ook juist een aantal Nederlandse investeerders hun slag”, vertelt Arjan van der Waaij. “De opvallendste dressuurveulens zorgden deze editie voor de uitschieters en brachten uiteindelijk gemiddeld ruim 13.000 euro op. Bij de springveulens werd gemiddeld 11.500 euro betaald, wat het gemiddelde op 12.300 euro breng”, blikt de voorzitter tevreden terug op de 32e editie van Veulenveiling Prinsjesdag.

Bekijk de resultaten

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore