19.000 euro voor Emerald-embryo uit moeder Sterrehof’s Ushi

Uit de beroemde Qerly Chin-lijn is in de Embryo Auction van Veulenveiling Prinsjesdag een embryo van Emerald verkocht naar Portugal. Voor 19.000 euro werd het halfzusje of -broertje van Sterrehof’s Ushi afgeslagen in de online veiling. Bij de dressuurembryo’s was het embryo van Total McLaren uit de moeder van de KWPN-hengst Ladignac het populairst; voor 11.000 euro gaat dit embryo naar de Verenigde Staten.

De sterk fokkende Barake de Muze is de moeder van het hoogst interessante Emerald-embryo. Grootmoeder Narcotique de Muze II bracht een ongekende lijst aan internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten en staat bekend als één van de beste merries ter wereld. Het Emerald x Goethe embryo vertrekt naar Portugal en werd voor 19.000 euro het duurst verkochte embryo.

Voor 18.000 euro gaat het interessante Chacco Blue-embryo uit de lijn van Usha van ’t Roosakker naar een Belgische investeerder. Een Nederlandse koper legde het embryo van For Pleasure uit Frank Schutterts getalenteerde Justine W vast; voor 14.000 euro blijft deze neef of nicht van G&C Arrayan in Nederland. De London-embryo uit de halfzus van de olympische Valentina van ’t Heike gaat naar België.

Duitse kopers waren fanatiek bij de dressuurembryo’s; voor 10.000 euro gaan de Desperados FRH x Ferro en de Glamourdale x Havidoff naar onze oosterburen. Een Amerikaanse investeerder kocht voor 11.000 euro de Total McLaren x Apache. Ook het rietje van Donnerhall I viel goed in de smaak en blijft voor 4.750 euro in Nederland.

Op dinsdag 20 september staat de live veulenveiling van Veulenveiling Prinsjesdag op de planning. Op het Hippisch Centrum in Ermelo komen de dressuur- en springveulens onder de hamer.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore