Collectie september veiling compleet

Op dinsdag 21 september zal onze eerstvolgende veiling plaats vinden. Afgelopen tijd zijn onze selecteurs op pad geweest om de parels onder de veulens te selecteren. En daar zijn ze in geslaagd! De selectie is compleet en we zijn zeer content met hoe die er eruitziet.

Dressuurselecteur Lauw van Vliet: “Ik volg de Prinsjesdagveiling al jaren, ook voor ik selecteur werd, en ik durf best te zeggen dat dit de beste selectie is die we ooit gehad hebben. Een fantastische groep veulens met een paar echte uitschieters naar boven. Het valt me op dat er een aantal jonge hengsten toch bovengemiddeld fokken, daar hebben we meerdere veulens van kunnen selecteren.” Van Vliet weet nog een reden waarom de gemiddelde kwaliteit hoog is: “Mijn collega selecteur Cas van der Oord is zo fanatiek, heeft zoveel contacten via social media, weet daardoor precies wat er geboren wordt en zo zijn we vaak als eerste ter plekke om het veulen te bekijken. Dat werkt fantastisch!”

Willem van Hoof is samen met Fred van Straaten verantwoordelijk voor de springveulens. Willem: “We hebben in de breedte wederom een sterke collectie. Bij de springveulens is de sport in de moederlijn een zeer belangrijk criterium. We hebben veulens met moeders en/of grootmoeders die hoog in de sport gepresteerd hebben en uit stammen die bol staan van prestaties. Uiteraard blijft het belangrijk dat het model, fundament en de bewegingen correct zijn. Wat dat betreft hebben we hele complete veulens.” Van Hoof geeft aan een mooie mix gemaakt te hebben van bewezen en jonge hengsten: “Uiteraard kom je niet onder de Chacco Blue’s en Cornet Obolensky’s uit, daar hebben we weer erg goede veulens van kunnen selecteren. Minstens zo interessant zijn de jonge hengsten zoals Mumbai, O’Neil van het Eigenloo en Uricas van de Kattevennen. Van die hengsten hebben we eveneens geweldige veulens gezien.”

Wij staan te popelen om deze fenomenale selectie aan u te kunnen presenteren en hopen op net zo’n prachtige dag als de editie van 2020.

Ook zo benieuwd naar onze collectie

Nog even geduld! Zaterdag 7 en zondag 8 augustus, foto videodagen bij MVM Horses, De Steeg

Veiling dinsdag 21 september, Ermelo

 

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore