Veulenveiling Prinsjesdag: Comme Il Faut-zoon Comme D RH Z veilingtopper voor 22.000 euro naar Duitsland

Veulenveiling Prinsjesdag trapte vandaag haar veulenveilingseizoen af met een online veiling; de Comme Il Faut-zoon Comme D RH Z werd voor 22.000 euro de veilingtopper. Hiermee was het duurste veulen een springveulen, maar juist de dressuurveulens vielen extra in de smaak op de online editie van Veulenveiling Prinsjesdag; met een gemiddelde prijs van bijna 10.000 euro en een topprijs van 15.000 euro werden de dressuurveulens in de breedte goed verkocht.

Een Japanse investeerder, gevestigd in Duitsland, deed bijzonder goede zaken op de mei-editie van Veulenveiling Prinsjesdag; naast het Comme Il Faut x Dominator Z-veulen Comme D RH Z voor 22.000 euro schafte deze investeerder ook de Comme Il Faut-zoon Charming Leva WD Z en de Dominator Z-zoon Double Trouble RH Z aan. De springveulens werden uiteindelijk afgeslagen voor een gemiddelde prijs van bijna 9.500 euro.

De dressuurveulens vielen vanavond extra in de smaak; van de twaalf dressuurveulens werden er zes afgeslagen voor 10.000 euro of meer. De Nederlandse kopers sloegen hun slag; de So Perfect-dochter Riva-Noeska werd voor 15.000 euro de duurste van de dressuurcollectie. Ook de Totilas-zoon Roaring Spring SSS blijft in Nederland en leverde 13.000 euro op. Verder ging de Johnny Depp-zoon Riverdale SQBS voor 12.000 euro, de Fontaine TN-zoon Robinson voor 11.000 euro en de For Ferrero-zoon Revano en First Date-dochter Ruby VDV voor 10.000 euro.

20 van de 22 veulens vonden via Veulenveiling Prinsjesdag een nieuwe eigenaar; daarmee ligt het verkooppercentage hoog op deze online editie. “We hebben op deze online editie weer veel nieuwe kopers en bieders mogen verwelkomen”, aldus voorzitter Arjan van der Waaij. “Het is mooi dat we steeds een groter koperspubliek weten te bereiken. We denken dat we in het bijzonder met de dressuurveulens weer een stap in de goede richting hebben gezet en we kijken erg uit naar de veilingdagen in september.”

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore