Spring- en dressuurembryo’s goed in trek bij Embryoveiling Prinsjesdag

Spring- en dressuurembryo’s goed in trek bij Embryoveiling Prinsjesdag

De eerste embryoveiling van Veulenveiling Prinsjesdag in 2021 gaat als geslaagd de boeken in; zowel de spring- als de dressuurembryo’s werden vlot verkocht voor mooie prijzen. Van de zestien aangeboden embryo’s werd 75 procent verkocht naar in totaal zeven verschillende landen. Voor 18.000 euro blijft het Chacco Blue-embryo uit de Van ’t Roosakker-lijn in Nederland, net als het Gribaldi-embryo uit O.Bertje voor 17.000 euro.

Wederom internationale belangstelling voor de interessante collectie embryo’s van Veulenveiling Prinsjesdag. Met deze eerste editie van 2021 is het veilingjaar succesvol afgetrapt. “Een goede start met veel animo van diverse bieders, uit zowel binnen- als buitenland. We zijn ook erg tevreden over de verkoop van de verschillende dressuurembryo’s. Het blijkt maar weer dat interessante moederlijnen gecombineerd met goede hengsten zowel in de spring- als in de dressuurmarkt in trek zijn”, aldus voorzitter Arjan van der Waaij. “Daarom zijn wij weer content met het vertrouwen van de inzenders, die deze sterke collectie mede mogelijk hebben gemaakt.

Niet alleen de springembryo’s, maar ook zeker de zes dressuurembryo’s werden goed verkocht in deze online editie. Het exclusieve Gribaldi-embryo uit de topmerrie O.Bertje blijft voor 17.000 euro in Nederland; O.Bertje is de moeder van Grand Prix-hengst Tango, Grand Prix-paard Bonzanjo en de NMK-kampioen Zhara-Obertje en D.Obertje.

Ook de Lord Europe-embryo uit O.Bertje viel goed in de smaak en gaat voor 12.000 euro naar Groot-Brittannië. Het embryo van multi-kampioen Valverde uit de NMK-kampioene Heliana V.O.D. – de halfzus van Kjento en Mowgli V.O.D. – gaat naar dezelfde investeerder uit Groot-Brittannië.

Het Chacco Blue-embryo uit de Bentley van de Heffinck-dochter Grand Cru van ’t Hagenhof blijft voor 18.000 euro in Nederland en is daarmee de topper van deze eerste embryoveiling van 2021. Grand Cru van ’t Hagenhof is een dochter van Babbe van ’t Roosakker – de beroemde Grand Prix-springmerrie die rechtstreeks gefokt is uit Usha van ’t Roosakker. Ook de Chacco Blue-embryo uit de Numero Uno-dochter Lollypop van ’t Heike – uit de lijn van Valentina & Fairlight van ’t Heike – was in trek en gaat voor 14.000 euro naar België. Tevens werden er twee embryo’s naar Hongarije en verder naar Polen, Verenigde Staten en Spanje verkocht.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore