Fred van Straaten: “Met deze groep merrieveulens investeer je in de toekomst”

Prinsjesdag-selecteur Fred van Straaten is vol verwachting voor de jaarlijkse veulenveiling aanstaande dinsdag 15 september in Ermelo. Veulenveiling Prinsjesdag veilt vanaf 14:00 uur 62 dressuur- en springveulens zowel live als online; springselecteur Fred van Straaten licht in het bijzonder de groep merrieveulens toe.

“We hebben een mooi aantal interessante merrieveulens geselecteerd voor Veulenveiling Prinsjesdag”, begint Fred van Straaten. “Met deze groep merrieveulens investeer je in de toekomst. Als twee- of driejarige kun je deze merries al voor de fokkerij gaan inzetten en kunnen zij de investering terugverdienen. Zo kun je direct rendement uit je investering halen en kun je op latere leeftijd een goed sportpaard overhouden.”

Fred van Straaten loopt de twaalf merrieveulens stuk voor stuk even na:

Pixiedette S (Aganix du Seigneur x Clarimo x Voltaire):
“Allereerst hebben we de Aganix du Seigneur-dochter gefokt uit de stam van Lupicor. Een opvallend veulen dat kan optreden en een sterk achterbeen heeft. Een typische Aganix-nakomeling en dat is echte een hengst om te gebruiken; die geeft instelling en sterke sportlichamen.”

Amanda-K van Kattenheye Z (Amadeo van ’t Vossenhof x Zirocco Blue VDL x Corland):
“Vader Amadeo is een jonge, veelbelovende hengst die zich heel goed heeft laten zien in de Belgische hengstencompetitie. De moeder van dit veulen Zoe-K van ’t Kattenheye stond onlangs bovenaan de Belgische Cyclus voor vijfjarigen onder Tim van den Broeck en verder is dit de stam van Carthago. Zeker interessant!”

Andiamo Fee Z (Andiamo Semilly x I’m Special de Muze x Quasimodo Z):
“Een veulen met een mooie opdruk en een goede manier van galopperen – echt elektrisch in zijn lichaam. Daarbij heeft zij een mooie bloedsopbouw met I’m Special de Muze aan moederszijde; I’m Special begint door te breken met zijn nafok. Dan vervolgens Quasimodo Z die zich volop heeft bewezen en dan uit zo’n sterke Nederlandse stam.”

Chardonnay van Kattenheye Z (Chacfly PS x Nabab de Rêve x Marius Claudius):
“Chacfly kan het stokje weleens overnemen van zijn vader Chacco Blue, dus een dochter van deze hengst is zeker interessant. Daarbij gaat dit veulen terug op de Grand Prix-merrie Sea Coast Ferly; deze Qerly Chin-stam geeft heel veel zekerheid voor de toekomst.”

Chique Future RL Z (Cornet Obolensky x Cartano x Galoubet A):
“Dit Cornet Obolensky-veulen zit goed in elkaar; een mooi veulen. Daarbij komt ze uit een goede stam. Moeder sprong zelf in de sport en gaf al in een internationaal springpaard en grootmoeder gaf twee Grand Prix-springpaarden.”

El Paso Z (El Barone 111 Z x Calvaro Z x Capitol I):
“El Barone is wel een heel aparte hengst; als je hem onlangs weer ziet springen in Valkenswaard, net na zo’n druk dekseizoen. Dit is een bijzonder interessant veulen rechtstreeks uit de topmerrie Capitola Z, waar door de jaren heen al veel goede paarden uit zijn gekomen.”

Philadelphia V (El Barone 111 Z x Eldorado van de Zeshoek TN x Lux Z):
“Deze moederlijn heeft al veel serieuze sportpaarden gegeven; de moeder en grootmoeder van dit veulen hebben allebei goed in sport gesprongen. De merrie Bermuda staat daarbij aan de basis van heel veel internationale springpaarden. Daarbij is dit een elegant veulen dat makkelijk kan lopen.”

Havanna Z (Halifax van het Kluizebos x Sandro Boy x Chellano Z):
“Uit deze stam hebben we al vaker met succes veulens geveild. Deze lijn van Larthago is ruimschoots bewezen en dat is niet alleen vanwege Larthago zelf. Sandro Girl Z, de moeder van dit veulen, gaf ook al een aantal uitstekende sportpaarden. Over deze moederlijn is genoeg te vertellen!”

Ulise van ’t Merelsnest (Kasanova de la Pomme x Mr. Blue x Voltaire):
“Bij dit merrieveulen is de opkomende hengst Kasanova de la Pomme aangepaard met de top stam van de familie Van Bunder; de stam van Sapphire and VDL Glasgow van ’t Merelsnest. Kasanova de la Pomme maakt het waar in de sport en in de fokkerij – die hengst komt er echt aan.”

Kato vh Gebergte Z (Kazan Z x Numero Uno x Lys de Darmen):
“Een heel stoer veulen met een sterk lichaam en een super galop. Echt een apart veulen uit een heel aparte stam; deze Van ’t Heike-lijn geeft aan alle kanten sporten. Vader Kazan Z is nog een jonge hengst maar heeft met zijn pedigree wel potentie om een top hengst te worden.”

On Fire v.d. Berghoeve Z (O’Neill van ’t Eigenlo x Kassander van ’t Roosakker x For Pleasure):
“Dit is misschien wel één van de interessantste merrieveulens. Als je naar deze bloedsopbouw kijkt met de aanstormende fokhengsten O’Neill en Kassander en dan bewezen hengsten én merries die het zelf écht bewezen hebben. Grootmoeder springt Grote Prijzen en overgrootmoeder is de oud-Wereldkampioene Liscalgot – over instelling en hardheid gesproken. Daarbij is dit veulen extra interessant vanwege de sterke Ierse moederlijn; ander bloed, maar wel bewezen.”

Quality of Darena WD Z (Quabri de L’isle x Celano x Farmer):
“Mooi gebaar van familie Dekker om dit veulen beschikbaar te stellen voor het goede doel. Direct een opvallend veulen met zijn bijzondere aftekeningen en goede manier van bewegen. Vader Quabri de l’Isle is één van de beste sporthengsten van de afgelopen jaren.”

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore