Veulenveiling Prinsjesdag streeft naar live veiling in september

Door de beleidsversoepelingen van de overheid wat betreft het coronavirus ziet Veulenveiling Prinsjesdag kans om in september een live veiling te organiseren. Deze veiling zal traditiegetrouw plaatsvinden op dinsdag 15 september – of de spring- en dressuurveiling over twee dagen worden gespreid, wordt later bekendgemaakt. “Wij hopen met deze live veiling als klap op de vuurpijl een succesvol veilingseizoen af te sluiten in de vertrouwde Prinsjesdag-stijl”, licht voorzitter Arjan van der Waaij toe.

Na de succesvolle online editie in juni ligt de focus van het team van Veulenveiling Prinsjesdag momenteel op de aankomende online veiling op dinsdag 21 juli. Ook op dinsdag 18 augustus is nog een online veiling gepland – daarna streeft Veulenveiling Prinsjesdag naar een fysieke veiling in september.

“Wat betreft de kwaliteit van de veulens en de mogelijkheden voor de kopers blijft alles hetzelfde – zowel online als met de live veiling streven wij naar het hoogst haalbare en ook tijdens de live veiling kan er online meegeboden worden”, blikt Arjan van der Waaij vooruit. “Voor zowel de fokkers als de klanten van Veulenveiling Prinsjesdag hopen wij dat de live veiling in september doorgang kan vinden, maar uiteraard is dit afhankelijk van de regelgeving vanuit de overheid en de aanbevelingen vanuit het RIVM.”

Hoewel Veulenveiling Prinsjesdag een traditie kent van live veilingen, zullen de online veilingen hoogstwaarschijnlijk een blijvend format zijn. “Wij geloven 100% in online veilingen en de afgelopen weken hebben we de successen hiervan zowel bij ons als bij andere veilingen ruimschoots gezien. Wat betreft de live veiling zullen wij ons ook meer dan tevoren richten op het online koperspubliek – zo hopen we zowel met de online als met de zogenaamde hybride veilingen een internationaal koperspubliek aan te kunnen spreken”, besluit Arjan van der Waaij.

Heeft u een interessant spring- of dressuurveulen voor de verschillende veilingen van Veulenveiling Prinsjesdag? Meld uw veulen dan aan via www.prinsjesdag.eu en misschien zien we uw veulen wel terug op één van de veilingen van Veulenveiling Prinsjesdag.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore