Dekking van Escape Z voor het goede doel

Tijdens Veulenveiling Prinsjesdag op 17 september biedt selectiecommissielid Willem van Hoof samen met ruiter Harrie Smolders een dekking van de veelbesproken Emerald van ’t Ruytershof-zoon Escape Z aan als openingsveilstuk. De opbrengst van deze dekking zal volledig naar het goede doel, Support Casper, gaan.

De opvallende Emerald van ’t Ruytershof-zoon Escape Z is een halfbroer van de goed verervende Grand Prix-hengst Untouchable (v.Hors La Loi II). Beide hengsten zijn door Willem van Hoof gefokt uit de elite sport-spr prestatiemerrie Promesse (v.Heartbreaker). De inmiddels zevenjarige Escape Z was in Engeland al uiterst succesvol bij de jonge paarden onder mede-eigenaresse Danielle Ryder en wordt nu door topruiter Harrie Smolders verder opgeleid voor de sport. Smolders is sinds vorig jaar mede-eigenaar van het toptalent en daarmee heeft Escape Z een veelbelovende toekomst voor zich. Afgelopen maand sprong het duo zich al in de kijker bij de Stephex Masters in Brussel, waar ze alle dagen foutloos waren en onder meer zesde werden in de 1.40/1.45m YH-Grand Prix.

Openingsveilstuk
Op de dag van de springveulens, 17 september, wordt deze door Willem van Hoof en Harrie Smolders beschikbaar gestelde dekking geveild op Veulenveiling Prinsjesdag in Ermelo.

Bekijk hier een video van Escape Z.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore