Veulenveiling Prinsjesdag hanteert commissionairsregeling

Het is steeds gebruikelijker dat met name buitenlandse kopers zich laten vertegenwoordigen door een commissionair. Dat is ook Veulenveiling Prinsjesdag niet ontgaan en daarom kunnen zij vanaf dit jaar aanspraak maken op een provisie.

De commissionairsregeling geldt voor de veilingen van Prinsjesdag op zowel 3 augustus in Ommen als  17 en 18 september in Ermelo. Commissionairs die voor een klant een veulen aanschaffen kunnen aanspraak maken op een provisie vanaf een bepaald bedrag. Daar zijn uiteraard wel enkele regels aan verbonden. Zo is het belangrijk dat de commissionair voorafgaand aan de veiling bij het secretariaat schriftelijk aangeeft dat hij of zij optreedt voor één of meerdere bieders/kopers. Wanneer het veulen in de veiling gegund wordt aan de commissionair en hij of zij het koopcontract heeft ondertekend, is de commissionair voor Veulenveiling Prinsjesdag gelijkwaardig aan de koper. Met alle verplichtingen van dien. Dat maakt de commissionair verantwoordelijk voor een correcte financiële afwikkeling en dan zal hij of zij na aflevering van het veulen aanspraak kunnen maken op de provisie. De volledige voorwaarden zijn op onze website te vinden.

Bieden op meerdere manieren

Ieder jaar wordt een aanzienlijk deel van de veulens van Veulenveiling Prinsjesdag gekocht door buitenlandse kopers. Zij kunnen -net als de Nederlandse kopers- zowel telefonisch, online als op de veiling zelf meebieden. Treed jij als commissionair op voor iemand op onze veilingen? Meld je dan tijdig bij de organisatie.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore