Prinsjesdag-referenties bewijzen zich in de sport

Iedere week bewijzen paarden die via Veulenveiling Prinsjesdag van eigenaar zijn gewisseld, dat het motto ‘de kracht van prestatie’ de juiste is. Op nationale en internationale spring- en dressuurconcoursen komen keer op keer Prinsjesdag-referenties bovendrijven. Zo pakte Gaudi Vita met Joyce Heuitink brons op het NK Lichte Tour en sprongen Gintura, Imerald en Feeling Luckey zich in de kijker.

Ruben Romp is goed op dreef met de Zirocco Blue VDL-dochter Gintura (mv.Corland). Met deze door familie Toonders gefokte merrie eindigde hij als tweede en negende in 1.35m-rubrieken op CSI2* Tubbergen. Met de Bustique-nakomeling Feeling Luckey (mv.Krunch de Brêve) had Karim El Zoghby tweemaal prijs op CSI3* Redefin. In het 1.40m sprongen ze foutloos naar de vierde plek, nadat ze in het 1.35m al foutloos zevende waren geworden. In Wiener-Neustadt deed Imerald (Emerald x Darco) onder Maximilian Schmid van zich spreken door maar liefst vier internationale Youngster Tour-rubrieken te winnen. Bovendien werden ze nog een keer derde in het 1.30m voor zesjarigen.

NK Dressuur
Tijdens het NK dressuur was er een hoofdrol weggelegd voor Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II, fokker Heleen Broos), die met Joyce Heuitink knap brons won in het kampioenschap van de Lichte Tour. Ook Denise Nekeman en Boston STH (Johnson x Quattro B, fokker Jan Temmink) lieten mooie ritten zien. Met tweemaal een score van ruim 70% bereikten ze in de finale van de Zware Tour de elfde plaats. Tot slot eindigden Zoë Kuintjes en de Prinsjesdag-referentie Primeval Brittsion (Sir Donnerhall x Krack C, fokker Dirk van der Oord) als zesde op het NK voor Young Riders.

Foto: Gaudi Vita als veulen

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore