Persoonlijk kunstwerk openingveilstuk dressuuravond

Tijdens de dressuurveiling van Veulenveiling Prinsjesdag op 12 september is het openingveilstuk een exclusief, persoonlijk kunstwerk. Gemaakt door Astrid Thomas van ResinArt.
ResinArt is een jonge onderneming die artistieke creativiteit & fotografie combineert met glans & verdieping van kunsthars.

Opbrengst naar Parapaard

De opbrengst van het openingsveilstuk komt ten goede aan ParaPaard. Dit is een onderdeel van het Fonds Gehandicaptensport en zet zich in om (financiële) middelen te werven om zo verenigingen en organisaties te kunnen ondersteunen die aangepaste paardensportactiviteiten aanbieden aan mensen met een handicap. Door hen te steunen wil ParaPaard er voor zorgen dat aangepast paardrijden toegankelijk(er) gemaakt en gehouden wordt.

ResinArt is ontstaan uit een blootgelegde passie voor kunsthars

Kunsthars (oftewel epoxy) is een twee componenten hars dat zich perfect laat omschrijven als ‘vloeibaar glas’. Daar waarbij een foto op acryl de foto daadwerkelijk achter een acrylplaat wordt bevestigd wordt de High Gloss Epoxy over de foto heen gegoten en vormt zich naar het object. Dit zorgt voor een mooiere kleur intensiteit en een prachtig diepte effect. Het bijzondere aan epoxy is, dat er tussen de verschillende lagen diverse materialen aangebracht kunnen worden. U kunt hierbij denken aan Swarovski of bladgoud, maar ook échte bloemen of zelfs de manen van een paard kunnen in een fotopaneel worden verwerkt, waardoor er een prachtig 3d effect bereikt wordt.

Het te veilen kunststuk wordt op maat gemaakt voor de hoogste bieder. Het formaat van het aangeboden kunstwerk is 50 bij 70, maar uiteraard behoort maatwerk ook tot de opties. De aangeboden foto zal worden gemaakt door Fleur Louwe. Deze talentvolle jonge fotograaf is genomineerd voor een Dutch Photograph Talent Award 2019.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore