Veulenveiling Prinsjesdag komt met exclusieve veiling op CSI Ommen

Voor de komende editie van CSI Ommen hebben Veulenveiling Prinsjesdag en familie Schuttert de handen ineengeslagen. Op zaterdag 4 augustus komt een tiental zeer interessante springveulens onder de hamer tijdens het avondprogramma. Een uitgelezen kans om tussen twee internationale springrubrieken door, de toekomst vast te leggen.

Het idee om veulens te veilen op het gerenommeerde concours in Ommen ontstond zo’n anderhalf jaar geleden, maar destijds was het te kort dag om alles nog op poten te zetten. Want beide partijen zijn het er over eens, áls je iets doet moet je het goed doen. Daarom gaat in 2018 de eerste veiling plaatsvinden. “We kennen de familie Schuttert al jarenlang als trouwe koper op onze veiling, en hebben al eerder gesproken over een samenwerking als deze. In Duitsland gebeurt het steeds vaker dat op internationale concoursen een select gezelschap veulens wordt geveild, en we hebben er veel vertrouwen in dat dit initiatief succes gaat brengen”, vertelt Arjan van der Waaij als voorzitter van Veulenveiling Prinsjesdag.

Eigen karakter
Het viersterrenconcours op de Driehoekhoeve in Stegeren – Ommen trekt ieder jaar veel bezoekers, en zeker de zaterdagavond heeft steevast een prachtig programma. Een veiling tussen de rankingproef en de Medium Tour-finale in, draagt daar op alle fronten aan bij. “Enerzijds is de veiling op CSI Ommen een mooie voorproef van onze veilingen in Ermelo op 11 en 12 september, anderzijds wordt het een veiling met een eigen karakter en eigen publiek. Er zijn veel ruiters en sportmensen op het concours aanwezig, en de veulens zijn de hele dag op stal en tijdens de presentatie ’s middags te bekijken”, legt Van der Waaij uit. De exacte collectie wordt zo’n twee tot drie weken voorafgaand aan de veiling bekend gemaakt. “Het zal daarbij vooral gaan om wat oudere veulens. Een aantal veulens hebben we reeds geselecteerd en kunnen na onze foto- en videodagen definitief deel uit gaan maken van deze collectie. Daarnaast is er nog plaats voor enkele nieuwe veulens voor deze veiling, aangezien we voor onze reguliere veilingen nagenoeg voorzien zijn.”

Begin- en eindproduct bijeen
Ook Hendrik-Jan Schuttert heeft hoge verwachtingen van de veiling tijdens het internationale concours. “Het heeft alle potentie om uit te groeien tot een succes. Veulenveiling Prinsjesdag staat garant voor kwaliteit en service, en dat willen we met deze veiling ook bieden. De meeste veulens groeien uit tot sportpaarden, dus wat is er mooier dan op een internationaal concours het beginproduct en het eindproduct op deze manier samen te brengen”, vertelt de ruiter en handelaar enthousiast. “Als familie hebben we zelf al menigmaal succes gehad met het aanschaffen van veulens, dus het is een initiatief waar ik volledig achter sta. Het is een lange weg met de aankoop van een veulen, maar vaak wel de beste manier om kwaliteitsvolle paarden in handen te krijgen. De selecteurs van Veulenveiling Prinsjesdag bewijzen bovendien al jarenlang de top van de jaargang te weten vast te leggen voor hun veiling, dus wij kijken uit naar de collectie én de veiling.”

Meer informatie over deze exclusieve Prinsjesdag veiling en de collectie is binnenkort te vinden op www.prinsjesdag.eu en www.jumpingdedriehoek.nl.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore