De ongekende potentie van Mr. Europe

Een topruiter is nergens zonder een uitstekend paard en vice versa. Marc Houtzager heeft meerdere troeven voor het hoogste werk en één van zijn aanstormende talenten is de via Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Mr. Europe. Voor fokker Harold Renken, mede-eigenaar Marry Lodewijk en ruiter Marc Houtzager komen zijn goede prestaties niet uit de lucht vallen.

In 2009 maakte Mr. Europe RV (Mr.Blue x Cassini I) deel uit van de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag en was daar dankzij zijn uitstekende afstamming, atletische verschijning en extra galop één van de pareltjes. Hij kwam in handen van Benny Wezenberg en Fred Lodewijk, die €26.000,- voor het toekomsttalent neertelden. Hun inschatting bleek terecht, want Mr. Europe is een paard van een heel bijzonder kaliber.

Richting Grand Prix

Onder Marc Houtzager ontwikkelt de Mr.Blue-zoon zich voorspoedig. Na een succesvolle periode bij de jonge paarden, met overwinningen in de internationale Youngster Tour van De Wolden en Valkenswaard, springt de negenjarige hengst nu op 1.50m-niveau. Op het viersterrenconcours in Münster werd het duo afgelopen jaar tweede op dit niveau en zijn ruiter verwacht met hem dit jaar door te groeien naar het allerhoogste niveau. Een Prinsjesdag-referentie om in de gaten te houden!
Lees hier de artikelen met zijn fokker Harold Renken, kopers en eigenaren Benny Wezenberg en Marry Lodewijk, en ruiter Marc Houtzager.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore