“Arc en ik zijn samen opgegroeid, het is heel speciaal om hem al vanaf veulen te hebben.”

Ruiter: Frank Schuttert

1. Wat maakt Arc de Triompe zo speciaal voor jou?
“Arc de Triomphe is heel speciaal voor mij omdat we hem al vanaf veulen hebben. Toen ik pas zestien was ben ik, de toen vijfjarige Arc, zelf gaan rijden. Eigenlijk zijn we samen opgegroeid. Arc is groot met zijn 1.75m en als jong paard heeft het wel even geduurd voordat hij ‘af’ was. Toch kwamen de successen al snel. We wonnen de Vion-Cup zowel bij de zes- als bij de zevenjarigen en hebben daarna internationaal veel successen gehad. Ik ben heel blij met hem.”

2. Wat is het mooiste dat je met Arc de Triomphe hebt beleefd tot nu toe?
“Dat we kampioen van Nederland werden bij zowel de zes- als zevenjarigen. Één van de dingen die ik niet vergeet is dat we in Maastricht in 2014 het 1.50m wonnen. Dat was geweldig, het was op de zaterdagavond en de tribunes waren bomvol. Het is top om als Nederlander in eigen land met een hele snelle barrage te winnen. Ook de winst in het 1.50m in Münster en de tweede plaats op het CSI3* in het Zweedse Varberg waren geweldig! “

3. Hoe is Arc de Triomphe in de omgang?
“Arc de Triomphe is een heel makkelijk paard. Hij is super rustig en lief op stal.”

4. Hoe is hij om te rijden?
“Het is een ongecompliceerd paard om te rijden. Thuis spring ik niet veel met hem. Hij heeft veel ervaring en kent het spelletje. Ik ga regelmatig het bos in. Op concours rij ik hem ’s ochtends rustig en probeer tijdens zo’n week te pieken op het juiste moment. Soms lukt dat en soms niet.”

5. Wat zijn je plannen met Arc de Triomphe?
“Arc is van grote waarde voor mij geweest op internationaal gebied en is dat nog. Hij is nu twaalf en ik hoop dat hij nog een tijdje meegaat. De negenjarige Chianti’s Champion is op dit moment mijn beste paard aan het worden, maar op dit niveau heb je echt meerdere paarden nodig. Arc de Triomphe en Winchester draaien nog goed mee op het hoogste niveau.”

6. Waarom raadt je mensen aan om een veulen op de Prinsjesdagveiling te kopen?
“De organisatie van de Prinsjesdagveiling is heel professioneel en staat hoog aangeschreven. Er worden zeer goed gefokte veulens aangeboden, waarvan er inmiddels ook veel zich op het hoogste niveau bewezen hebben.”

Lees HIER het interview met fokker Fred van Straaten.

Lees HIER het interview met koper en eigenaar Jan Schuttert.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore