“Bonne Chance is heel speciaal voor mij, ze is een echte vechter in de ring en is nergens bang voor!”

Amazone: Janika Sprunger

1. Wat maakt Bonne Chance zo speciaal voor jou?
“Bonne Chance is heel speciaal voor mij. Ze is een super sensibel paard en zeker niet de makkelijkste, maar ze is een echte vechter in de ring en is nergens bang voor. Ze geeft nooit op en heeft zoveel kwaliteit! Wij hebben een speciale band opgebouwd en ik ben dan ook dol op haar!”

2. Hoe is Bonne Chance in de omgang?
“Bonnie, zoals ik haar noem, is een echte prinses. Ze is heel kieskeurig. Bonnie houdt van aandacht, maar alleen van haar groom of van mij. Borstelen en aansingelen houdt ze niet van en als ze je haar niet kent, kan je soms maar beter uit haar buurt blijven. Ze kan heel relaxed zijn, maar is soms ook stapelgek. Ze wil graag buiten zijn, zowel in de training als op concours. Hoe groter de ring is, hoe leuker ze het vindt. Indoorbanen met veel lawaai vindt ze vreselijk.”

3. Hoe lang heb je haar al en hoe is ze om te rijden?
“Ik rijd haar al vanaf haar zesde jaar. In het begin was ze niet makkelijk om te rijden. Ze accepteerde mijn been en hand niet. Maar ik heb doorgezet en toen ze negen was accepteerde ze me ineens. Dat jaar ging alles in een stroomversnelling. Ons eerste grote succes was het winnen van de Grote Prijs tijdens de Sunshine Tour in Vejer de La Frontera, vervolgens deed ze op negenjarige leeftijd al mee aan het EK in Aken met als resultaat teambrons en wonnen we dat jaar ook nog eens de Grote Prijs van Falsterbo!”

4. Wat is het mooiste dat je met Bonne Chance hebt beleefd tot nu toe?
“De Europese Kampioenschappen in Aken waar we teambrons wonnen, het winnen van de Grote Prijs in Falsterbo en onze deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.”

5. Wat zijn je toekomstplannen met Bonne Chance?
“Ik hoop dat we ons volgend jaar kunnen kwalificeren voor de World Equestrian Games  in Tyron (USA). “

6. Heb je zelf wel eens een veulen op een veiling gekocht? Of geef je de voorkeur aan een  drie- of vierjarige?
“Ikzelf heb nog nooit een veulen gekocht, maar mijn partner heeft wel veulens. Voor mijn sponsors is het voor mij als amazone beter om wat oudere paarden te kopen, omdat ik daar eerder de sport mee in kan.”

Lees HIER het interview met fokker Harry van Loon.

Lees HIER het interview met koper Chris van Dam.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore