Gratis dekkingen in goede handen gevallen

Dit jaar vindt de 25e editie van Veulenveiling Prinsjesdag plaats en in dat kader zijn er diverse jubileumacties. Eén daarvan was het verloten van twee gratis dekkingen afgelopen februari. Fokkers Yvonne Termeer en Ed Schroembges waren de gelukkigen en zij kozen de beloftevolle Just Wimphof (v.De Niro) en kampioenshengst Jardonnay VDL (v.Kannan) als partners voor hun merries.

Tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch begin februari maakte iedere fokker die zijn of haar (ongeboren) veulen inschreef voor de Prinsjesdag-selectie kans op één van de twee gratis dekkingen. Hoewel Veulenveiling Prinsjesdag voornamelijk veulens van bewezen verervers in haar collectie opneemt, draagt het bestuur het gebruik van jonge, talentvolle hengsten uit prestatiestammen ook zeker een warm hart toe. Daarom werd er besloten dekkingen te veilen van beloftevolle hengsten die dit voorjaar zouden worden goedgekeurd bij het KWPN.

Veelbelovend
De keuze van winnaar Yvonne Termeer uit Kapel-Avezaath viel op de dressuurhengst Just Wimphof van hengstenhouder Joop van Uytert. Deze kwaliteitsvolle De Niro-zoon is ingeschreven bij het KWPN met de topscore van 86 punten en kan rekenen op veel interesse van de fokkers. De dekking in de springrichting werd gewonnen door fokker Ed Schroembges uit het Limburgse Wellerlooi. Hij heeft er voor gekozen om de veelbesproken Jardonnay VDL in te zetten voor zijn fokkerij. Deze goed springende Kannan-zoon van de VDL Stud is in Den Bosch uitgeroepen tot hengstenkeuringskampioen en verzamelde vervolgens 84 punten in het verrichtingsonderzoek. Mooi detail is dat van zowel Yvonne Termeer als Ed Schroembges daadwerkelijk een veulen is geselecteerd voor in de 25e editie van Veulenveiling Prinsjesdag op 19 en 20 september 2017. Wellicht geldt dat volgend jaar ook voor de veulens die uit de door Veulenveiling Prinsjesdag beschikbaar gestelde dekkingen voort gaan komen.

(C) Foto: site van Uytert

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore