Prinsjesdag-talenten blijven sterk presteren

De jaarlijkse zuidelijke springtours zijn inmiddels alweer volop van start gegaan en ook de op Veulenveiling Prinsjesdag geveilde paarden doen daar van zich spreken. Met name in het Spaanse Oliva boekten de verschillende Prinsjesdag-paarden een aantal aansprekende resultaten.

Zo is er bijvoorbeeld de pas vijfjarige Creswell LVP Z (Casall x Quantum), die onder de Belgische ruiter Lieven Devos het ene foutloze resultaat aan het andere rijgt. Creswell LVP Z behaalde onder meer een zevende plaats in één van de Young Horse Finals de afgelopen weken in Oliva. Dan is er ook nog Get Off (Numero Uno x Indoctro) die met de Ierse topruiter Trevor Breen bijzonder sterk bezig is en onlangs nog vierde werd in één van de finales voor de zesjarige springpaaarden in Oliva.

Ook de inmiddels elfjarige Carbani (Carolus II x Baloubet du Rouet) presteert verdienstelijk onder de Britse Jemma Kirk en behaalde onlangs nog een vierde plaats en greep een overwinning in een internationale rubriek. De elfjarige Gigolo III (Cassini II x Chin Chin) presteert sterk onder de Zwitserse Rachel Sandoz. In de CSI2* rankingproeven in Oliva sprong Gigolo III al meerdere malen foutloos rond.

Dichter bij huis laat de KWPN-goedgekeurde Edinburgh (Vleut x Darco) onder Kristian Houwen zeer goede dingen zien. Op Equestrian Centre de Peelbergen sprong de achtjarige hengst afgelopen weekend nog naar een vijfde plaats in het CSI2* 1,40m.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore