Prinsjesdag veilt volle zus spraakmakende KWPN-reservekampioen Ierland


Op de KWPN Hengstenkeuring was Ierland één van de blikvangers, maar zijn carrière mocht niet lang duren. De door Andreas Helgstrand aangekochte reservekampioen van de KWPN Hengstenkeuring overleed aan de gevolgen van koliek. Met het merrieveulen Lanzarote (Dream Boy x Jazz) heeft Veulenveiling Prinsjesdag toch nog de genen van Ierland vast weten te legen.

Net als de spraakmakende Ierland stamt Lanzarote af van de stempelhengst in wording Dream Boy uit de welbekende merrie Zaragoza van Stoeterij Broere. Deze Jazz-dochter is op haar beurt de volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Bristol, die onder Kirsten Beckers succesvol was in de dressuursport. Dream Boy is tegenwoordig toonaangevend op zowel de hengsten- als merriekeuringen en zijn nakomelingen beginnen ook in de sport door te breken. Onder Hans Peter Minderhoud imponeert Dream Boy in de Lichte Tour.

Met het merrieveulen Luresia WD heeft Veulenveiling Prinsjesdag nog een aan Dream Boy verwant veulen vast weten te leggen. De door Willem Dekker gefokte Charmeur-dochter is via overgrootmoeder Iresia nauwverwant aan de Vivaldi-zoon Dream Boy. Ook stempelhengst Vivaldi – vader van de gehele top drie van de Pavo Cup Finale voor zesjarigen – is goed vertegenwoordigd in de dressuurcollectie. De Johnson-zoon Lewis Utopia komt uit dezelfde moederlijn als Vivaldi, het hoogst interessante merrieveulen Latinmusik KL is via vader Le Vivaldi een kleindochter en merrieveulen La Femme Ter Kwincke voert Vivaldi in de tweede generatie en stamt af van de wereldberoemde Grand Prix-hengst en dressuurpaardenvererver Briar.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore