Prinsjesdag-collectie 2016 volop gerelateerd aan Olympische paarden voor Rio de Janeiro

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro naderen en de deelnemerslijst begint zich meer en meer af te tekenen. En daarmee wordt ook steeds duidelijk dat de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag 2016 uitzonderlijk vaak gerelateerd is aan de Olympische paarden voor Rio!

Afgelopen zondag werd het Nederlandse dressuurteam voor Rio de Janeiro bekendgemaakt: Glock’s Johnson N.O.P., Glock’s Voice, Jerich Parzival N.O.P. en Arlando N.O.P. zullen Nederland op de Olympische Spelen vertegenwoordigen.
Opvallend gegeven is dat Veulenveiling Prinsjesdag maar liefst zeven (!) veulens van medaillekandidaat Glock’s Johnson heeft geselecteerd voor de veiling in Ermelo woensdag 14 september. Vijf zeer interessante hengstveulens en twee hoogwaardige merrieveulens van Johnson prijken in de collectie, waarvan Johnson driemaal is gecombineerd met een Rousseau-merrie. De moederlijn van Jerich Parzival N.O.P. is ook weer vertegenwoordigd via La Baule-STRH. Dit Millenium x Zhivago hengstveulen heeft de beroemde merrie Orleans – de volle zus van Jerich Parzival – als grootmoeder.
Johnson

De Prinsjesdag-veulens zijn echter niet alleen verwant aan de Nederlandse olympische dressuurpaarden. Het Duitse olympiadepaard Desperados FRH is zowel vertegenwoordigd door twee directe zonen in de veilingcollectie en door het merrieveulen Latinmusik KL – een Le Vivaldi uit de halfzus van Desperados. Het Zweedse olympiadepaard in de dop Dante Weltino heeft ook twee hengstveulens in de veiling.
De genen van regerend olympisch kampioen Valegro zijn via vader Negro ook weer te vinden in de veilingcollectie van Prinsjesdag. Twee hengstveulens en twee merrieveulens van Negro zullen worden geveild in september.
Desperados

Het Nederlandse springteam bestaat uit SFN Zenith N.O.P., Emerald N.O.P., VDL Zirocco Blue N.O.P. en VDL Groep Verdi TN N.O.P. en ook hiermee vertonen de Prinsjesdag-veulens volop verwantschap. De imponerende Zirocco Blue heeft een hengst- en een merrieveulen in de collectie en topper Verdi heeft ook een zoon in de veiling. Het opvallendste Rio-verwante veulen is misschien wel Quartina DC – een merrieveulen van Comme Il Faut uit de halfzus van blikvanger Emerald N.O.P.
Vermeldingswaardig zijn ook de drie nakomelingen van Quickly de Kreisker, die voor Marokko naar de Olympische Spelen zal gaan. Uniek is ook het hengstveulen van de Braziliaanse beroemdheid Quabri de l’Isle – de Kannan-zoon waarvan slechts enkele veulens per jaar worden geboren. Ook een merrieveulen van Hardrock Z, die hoogstwaarschijnlijk voor Venezuela naar Rio gaat, is opgenomen in de collectie.
Emerald

Cornet Obolensky en For Pleasure zijn de hofleveranciers voor de Olympische Spelen in Rio volgende maand en van deze stempelhengsten zijn ook meerdere veulens in de Prinsjesdag-collectie opgenomen. Cornet Obolensky heeft drie zonen en twee dochters in de veiling en For Pleasure wordt door drie zonen en één dochter in de collectie vertegenwoordigd.
VDL Zirocco Blue NOP

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore