RECORDPRIJS VOOR EMBRYO GLOCK’S ZONIK

Voor de vierde keer in enkele weken verkocht www.embryoauction.com afgelopen zondag een embryo waarin de beste sportgenen verankerd zijn. Het embryo van Glock’s Zonik uit Grand Prix-merrie Reine B van fokker Peter Bleeker bracht een recordprijs op van 26.000 Euro. Het embryo werd verkocht aan een zeer bekende Duitse dressuurstal die er de voorkeur aan geeft om niet bekend te worden gemaakt.

In de geschiedenis van Veulenveiling Prinsjesdag, de organisatie die ook eigenaar is van www.embryoauction.com, is nooit eerder een embryo voor een dergelijke prijs verkocht. ‘We zijn er wel vaker dichtbij geweest’, zegt Nataly van Eykel van Veulenveiling Prinsjesdag. ‘De De Niro en de Fürstenball uit Sisther de Jeu gingen onlangs voor meer dan 20.000 Euro naar respectievelijk de Verenigde Staten en Nederland, en ook de Kannan uit de enige dochter van Ben Mayer’s wonderpaard Cella bracht een dergelijk bedrag op. Van Reine B hebben we jaren terug uit de eerste jaargang van Totilas een embryo verkocht, dat toen voor 25.000 ook naar Duitsland ging.’

De website die zich in de vorm van embryo’s richt op bemiddeling in het meest exclusieve genenmateriaal van de Europese warmbloedfokkerij, kan zich verheugen in een toenemende internationale bekendheid. Steeds meer klanten melden zich aan om te kunnen deelnemen aan de veilingen. De eerder genoemde embryo’s, maar ook de Glasgow van ’t Merelsnest uit de halfzus van VDL Bubalu van enkele weken terug, genoten al behoorlijk wat buitenlandse interesse. ‘Maar het biedspektakel dat zich rondom de Glock’s Zonik ontspon hebben we nog niet eerden mogen meemaken’, aldus Nataly van Eykel. ‘De biedingen kwamen langzaam op gang en in de loop van de zondag gingen we richting de € 10.000. We hadden geïnteresseerden uit Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Nederland en Duitsland. Hoe verder we kwamen, hoe meer landen afvielen. De laatste 6 biedingen kwamen wisselend uit Nederland en Duitsland. Uiteindelijk werd in het voordeel van Duitsland beslist.’

Op korte termijn komt Embryoauction met een aantal nieuwe, zeer exclusieve embryo’s. Voor meer informatie www.embryoauction.com of bel +31(0)342-440100.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore