Toptalent Edinburgh derde in Blom Hengstencompetitie

ROOSENDAAL – De zesjarige topper in de dop Edinburgh (Vleut x Darco) behaalde gisteravond onder Kristian Houwen een knappe derde plaats in de Blom Hengstencompetitie in Roosendaal. Het fokproduct van E.J. Meijer en G. Lindeboom kwam in 2009 ter veiling bij Veulenveiling Prinsjesdag en is goedgekeurd bij het KWPN.

Edinburgh, het neefje van beroemdheid Tyson, valt keer op keer op met zijn vliegensvlugge reflexen, techniek en atletisch vermogen. Onder Kristian Houwen won de Vleut-zoon al tweemaal de hengstencompetitie en met een derde plaats in Roosendaal staat Edinburgh er ook dit jaar weer goed voor. Felicitaties gaan uit naar de fokkers en eigenaren Jos Houwen en Jos Althuyzen!

The 6-year-old stallion Edinburgh (Vleut x Darco) ended up third ridden by Kristian Houwen in last night’s Blom Stallion Competition in Roosendaal. The talented KWPN-approved stallion was bred by E.J. Meijer and G. Lindeboom and was sold at Foal Auction Prinsjesdag in 2009.

Edinburgh, cousin of the world-famous Tyson, catches the eye with his lightning fast reflexes, technique and athletic ability. Ridden by Kristian Houwen the son of Vleut has already won the stallion competition twice. The third place in Roosendaal sets Edinburgh again in a good position for this year. Congratulations to the breeders and owners Jos Houwen and Jos Althuyzen!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore