Prinsjesdag Veulenveiling start veilingsite met embryo’s

Via www.embryoauction.com biedt de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag met ingang van augustus 2015 embryo’s aan. Deze embryo’s beschikken over het allerbeste genenmateriaal dat er in de wereld te vinden is. Van hengsten die in de internationale sport excelleren of bewezen hebben bovengemiddelde sportaanleg te vererven. Maar nog veel belangrijker, uit moederlijnen waarin sportprestaties in directe lijn zeer sterk verankerd zijn. Wie in de sport wil excelleren, is afhankelijk van de fokkerij.

Veulenveiling Prinsjesdag veilt al jaren embryo’s op de derde dinsdag van september. Met de razendsnelle ontwikkelingen in de fokkerij biedt Prinsjesdag in de vorm van www.embryoauction.com een nieuw platform om embryo’s te vermarkten. Omdat embryotransplantatie en ICSI de hedendaagse fokkerij veranderen, ontstaat ook behoefte aan een andere vorm van afzet. Waar enkele jaren geleden een enkel embryo via de veulenveiling werd verkocht, ontstaat de laatste jaren een ruim aanbod van embryo’s waarin genen van bewezen hengsten en merries met elkaar gekruist zijn.

Voorzitter Arjan van der Waaij is trots op de nieuwe veilingsite van Prinsjesdag: ‘Het idee van embryoauction.com ontstond tijdens de vorige editie van de veulenveiling. We zagen elk jaar het aantal embryo’s in de veiling toenemen. Er werd steeds betere kwaliteit aangeboden door de fokkers, maar tegelijkertijd hadden we het gevoel dat het niet paste op de veilingdag: er was niks in de baan als je een embryo veilde en daarmee ging het bijna ten koste van de sfeer. Maar we merkten wel dat de vraag groot was met bijbehorende prijzen. Dus wat doe je dan? We hebben andere initiatieven op dit gebied bekeken en gemeend dat er mogelijkheden liggen. In de afgelopen maanden hebben we daarom www.embryoauction.com ontwikkeld. Gezien het aanbod dat we in de markt tegenkwamen is er zeker behoefte aan een dergelijk platform.’

Prinsjesdag hanteert al jaren zeer strenge criteria bij het samenstellen van de jaarlijkse veulencollectie. ‘De Kracht van Prestatie’ is daarbij het motto en ziet toe op prestatievererving in de directe moederlijn, bewezen of veelbelovende vaders, ontwikkeling, een functioneel exterieur en functionele beweging. Bij de embryo’s op www.embryoauction.com wordt de lat wat betreft prestatievererving nog hoger gelegd. Alleen het allerbeste Europese topmateriaal is goed genoeg. Voor dergelijk streng geselecteerd genenmateriaal bestaat wereldwijd interesse. Doelstelling van www.embryoauction.com is om de wereldwijde vraag te verbinden met het aanbod van topmateriaal van Europese fokkers. Niet alleen op de derde dinsdag van september, maar het hele jaar door.

Wie geïnteresseerd is kan zich registreren op deze website. Voor meer informatie: info@embryoauction.com of bellen naar +31-(0)342440100.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore